Възможно е до края на седмицата да гласуваме нов Висш

...
Възможно е до края на седмицата да гласуваме нов Висш
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Възможно е до края на седмицата да гласуваме нов Висш съдебен съвет

Възможно е до края на седмицата да гласуваме нов Висш правосъден съвет, сподели пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Мина чуването на претендентите за членове на Висш съдебен съвет в правна комисия. Предстои гласуването в пленарна зала. Предполагам, че през тази седмица и в случай че влезе като точка в програмата ни за работа, ще се случи до края на седмицата.“

Атанасова разяснява и че обвиняванията, отправени към президента, са свързани с обстоятелства и че Комисията, която ще изследва договорката за пазаруване на изтребители в Народното събрание, би трябвало да ги ревизира.

„На хората и на обществото към този момент им е скучен диалогът за лобисти. Надявам се всички, в каквито и позиции да са били, да са лобирали за българския интерес. Само че когато искаш думите ти да имат тежест, те не трябва да бъдат оборвани с обстоятелства. Колегата Антон Тодоров има съответни обстоятелства и аз допускам, че комисията по този случай, която е образувана в Народното събрание, ще ревизира тези обстоятелства. За да имат тежест думите, даже и на президента, те не би трябвало да са в конфликт с фактите“, сподели Атанасова.

Държавният глава и ръководещите влязоха в неприсъствен спор по тематиката за бойните самолети на армията ни. Първо от ГЕРБ оповестиха, че президентът Румен Радев в качеството си на пълководец на Военновъздушните сили е взел участие в договаряния точно с производителите на „Грипен“, а по-късно президентът отговори от Ню Йорк, където е на 72-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Премиерът Бойко Борисов разяснява, че се съмнява, че „Грипен“ са най-хубавите изтребители, по тази причина ръководещите желаят парламентарната комисия за изследване на избора на нов военен аероплан да направи оценка. По думите на премиера армията се нуждае първо от сухопътна техника, тъй като такава е отбранителната ни теория.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР