Възможно е да е имало запушена шахта, но проблемът не

...
Възможно е да е имало запушена шахта, но проблемът не
Коментари Харесай

Тъжната Равносметка След Вчерашния Потоп В София!

Възможно е да е имало запушена шахта, само че казусът не пристигна от това, че канализацията не е поела. А за това, че за малко време се изсипа доста дъжд ", съобщи тази заран Веска Георгиева, шеф на Столичния инспекторат. Разбира се, стартира отначало ревизиране на отводнителните шахти – 35 хиляди на брой. Със сигурност огромна част от тях са затлачени.

След пороя в понеделник се наводниха улици, жилищни здания и къщи. В столицата комерсиалните центрове протекоха, а две спирки на метрото бяха застворени. В „ Красно село ” и „ Младост ” към 2000 клиента останаха без ток. „ В момента ситуацията е естествена. Веднага след дъжда започнаха да се отстраняват вредите от повредите. Ще работим и през днешния ден през целия ден, до тогава, до момента в който има нужда. Работи се и на доста места, където още не са отстранени вредите – това са „ Лъвов мост ”, към момента не е отворен северният тунел под моста, тунелът на бул. „ България ” преди Околовръстното към ул. „ Пирин ” – също би трябвало да внимават водачите, защото има наноси. Това са единствено два от образците ”, разгласи шефът на Инспектората. „ Възможно е да има и свлачища и в крайградските региони. Ще се работи през целия ден, с цел да посрещнем вероятно, в случай че се появи второ такова наводняване ”, изясни Георгиева.

Както стана ясно през вчерашния ден по време на бурята на тел. 112 са били получени 1500 сигнала, само че през нощта ситуацията доста се е успокоила. Вижте още вести от България! „ Транспортът към сегашния миг, в това число и метрото, вървят безпроблемно. Фирмите по почистването започнаха към 6:00 часа, тъй като на доста места има свлечени наноси и това би трябвало да се отстранява през днешния ден, предава бТВ. Захранването бе възобновено малко след прекъсването на дъжда. Възможно е някъде да не работи осветяване, само че всички тези проблеми ще бъдат излъчени по подготвеност ”, добави Веска Георгиева. Тя помоли жителите, когато виждат проблем, да го подават сигнали и да вършат това на тел. 02 987 5555.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР