Възложила съм на районните кметове да намерят нови допълнителни възможности

...
Възложила съм на районните кметове да намерят нови допълнителни възможности
Коментари Харесай

Районните кметове да търсят места в градините

Възложила съм на районните кметове да намерят нови спомагателни благоприятни условия за строителство на нови детски градини, за отваряне на нови групи и разширения. В това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова при поверка на строителните действия на 51-а детска градина " Щурче ".

" Навсякъде, където има опция по в този момент настоящата Нормативна уредба, по този начин и след смяната, която се надявам час по-скоро да стане факт, да можем да продължим да строим, тъй като с изключение на вложенията, които залагаме в бюджета на Столичната община, всяка година с доста явен приоритет заляга строителството и обновяването на учебни заведения и детски градини ", безапелационна бе Фандъкова.

През актуалната година до този момент Столичната община е получила 65 млн.лв. за строителство на нови детски градини и учебни заведения от държавното управление.

Тя посочи, че 51-а детска градина " Щурче " е напълно обновена с градивно подсилване, ремонтиран покрив, ремонтирана дограма и саниране, което да разреши до 30% понижаване разноските за отопление. Парите остават за детската градина и ще се употребяват за учителите, личния състав и дейностите, увери Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР