Възходящ ръст, както при сделките, така и при цените на

...
Възходящ ръст, както при сделките, така и при цените на
Коментари Харесай

Ръст на сделките и цените на имотния пазар във Варна, Русе и Велико Търново

Възходящ растеж, както при покупко-продажбите, по този начин и при цените на жилищни парцели се следи на пазара на парцели във Варна, Русе и Велико Търново. Тенденцията бе маркирана на поредност от бизнес закуски в границите на плана „ “, проведени през втората половина на юни от водещия уебсайт за недвижими парцели

Представители на организации за недвижими парцели, вложители, архитекти, представители на локалната власт и медии се срещнаха във Варна, Велико Търново и Русе, където проучиха пазара на парцели пред последната година и обрисуваха трендовете в бранша във всеки от регионите. „ Домът на следващия ден “ бе тематиката на работните срещи, която предизвика специалистите да подчертават върху новостите, свързани с недвижимите парцели, както в строителството – употребяваните материали, технологии, архитектурни решения, по този начин и върху профила и условията на купувача, желаните региони, жилищното финансиране и други.

„ Пандемията послужи като катализатор, с цел да си зададем въпроса: „ Какво би трябвало да се промени в метода ни на живот? “. Ние извличаме доста изгоди от природата, само че методът ни на живот не е задоволително привързан с нея. Оказва се, че градският човек прекарва 90% от времето си на закрито, надалеч от природата. А тя несъмнено въздейства на страстите и държанието ни. Нека фокусът на нашите диалози бъде смяната в домовете ни, тяхната вероятност и стабилно развиване “. С тези думи Снежана Стойчева, управител на imoti.net, сложи начало на първата бизнес закуска във Варна.

Представителите на сектора описаха профила на купувача като фамилен, с висше обучение, със междинен месечен приход от 2150 лева, на възраст до 35 години, който купува първо жилище за главен дом, най-вече с ипотечно кредитиране и има високи условия за качеството на жилището – ново строителство, пространно с две или три спални, в влиятелен регион.

Интересът към къщи в крайградските региони е изключително мощен във Варна и Велико Търново, стана ясно още по време на работните срещи. Изборът на къщи е в огромен ценови диапазон – от 20 хил. евро до 250 хил. евро, а купувачите са, както от близки градове, по този начин и от чужбина – Германия, Израел, Англия, Испания.

От началото на годината усвоените заеми са с растеж от 25%, а размерът на ипотечния заем се е нараснал на 130 хил. лева

Участниците в бизнес закуските на Imoti.net обърнаха внимание върху увеличеното пласиране на парцели единствено на план и нуждата брокерите на недвижими парцели да изследват по-детайлно тези оферти, с цел да бъдат в интерес на своите клиенти.

Серията бизнес закуски се организират в унисон с цялостната задача на водещия уебсайт за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да подтиква прозрачното  и професионално развиване на имотния бизнес в интерес на потребителите. Те са част от програмата на , които през 2021г. се организират за шеста поредна година и ще отличат най-хубавите в бранша на недвижимите парцели за миналата 2020 година. Това е единственият народен конгрес, който присъжда влиятелните награди за достиженията и коректността на фирмите и специалистите в недвижимите парцели. Официалната гала за награждаване на спечелилите от състезанието ще се организира на 8 юли, в Sofia Event Center, София.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР