Възходът на Tesla произведе милиардер, за когото много хора дори

...
Възходът на Tesla произведе милиардер, за когото много хора дори
Коментари Харесай

Тайният милиардер в Tesla: Как един индивидуален инвеститор натрупа 7 млрд. долара

Възходът на Tesla създаде милиардер, за който доста хора даже не са и чували. Оказва се, че живеещият в Сингапур Лео Когуан е третият максимален самостоятелен акционер в американската компания за електрически коли, като с по-висок дял са само милиардерът Лари Елисън и самият изпълнителен шеф Елън Мъск.

Според банкови извлечения, Когуан има 6.31 млн. акции в Tesla към края на месец септември тази година, предава Bloomberg. Паралелно с това, Когуан държи и 1.82 млн. варианти за закупуване на акции, което му дава право да придобие бумаги на Tesla на цена сред 450 и 550 $ за брой или над два пъти под актуалните пазарни цени.

„ Ще се издигна и ще пропадна с Tesla ”, разгласи вложителят посредством обява в Twitter от септември тази година. По думите му, той има вяра във „ великата задача на Елън “.
 Колко са фирмите с оценка над 1 трилион $? Колко са фирмите с оценка над 1 трилион $?
Американските компании, които костват над 1 трилион $, се усилиха с още една. В началото на тази седмица, акциите на Tesla поскъ...

След тази обява, положението на Когуан нараства до 4 милиарда $, по-късно до 5 милиарда $, като понастоящем възлиза на над 7 милиарда $.
Кой е Лео Когуан
 Когуан е вложител на дребно, роден в Индонезия през 1955 година, с родители китайци. Той учи интернационалните връзки в Columbia University и право в New York Law School. Когуан основава SHI International, софтуерна компания в Ню Джърси, откакто купува активи от фалирал снабдител на софтуерни услуги през 1989 година.

В наши дни SHI има над 20 000 клиенти, в това число Boeing и AT&T. Лео Когуан е прочут в Китай с паричните си дарения в посока едни от най-големите университети в страната. Когуан живее в своя пентхаус апартамент в Сингапур, на стойност 46 млн. $, като парцелът е бил благосъстоятелност на английския вложител Джеймс Дайсън.
Инвестиционна тактика
Когуан назовава себе си вложител на дребно, който почнал да търгува с бумаги през 2019 година. Той вложил в компании като Baidu, Nio и Nvidia, само че на даден стадий се фокусирал върху американския производител на електрически коли Tesla.
 Мъск и Безос имат общо половин трилион $ Мъск и Безос имат общо половин трилион $
Общото чисто положение на Елън Мъск и Джеф Безос докосна внушителната сума от 500 милиарда $ в средата на тази седмица. Това се случи...

През 2019 година, милиардерът се среща с Елън Мъск в централата на SpaceX в Лос Анджелис. В началото на идната година Когуан има добити 2.3 млн. акции на стойност 1.5 милиарда $.

Сътресенията към COVID-19 обаче вършат по този начин, че Когуан за малко да изгуби всичко. Без да губи наежда, той продължава да купува варианти, да прибира облагите когато цените се повишат, след което да влага доходността в закупуването на действителни бумаги.

" Понякога ще спечелите, от време на време ще губите. За благополучие, аз спечелвам повече пъти, в сравнение с изгубвам “, споделя Когуан в изявление за Bloomberg, извършено посредством платформата Zoom.

Финансови съветници предизвестиха, че големи позиции върху варианти на Когуан могат да предизвикат волатилност в цените, заради което диверсификацията е препоръчван метод. Но Когуан не има вяра в това. По думите му, Tesla върви по път, който ще я трансформира в най-голямата компания в света. А с това и неговото благосъстояние ще продължи да се умножава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР