Възходът на българското таекуондо продължава с пълна сила. След сериозните

...
Възходът на българското таекуондо продължава с пълна сила. След сериозните
Коментари Харесай

България обра медалите на Сърбия Оупън

Възходът на българското таекуондо продължава с цялостна мощ. След сериозните триумфи на европейското състезание в Унгария, този уикенд родните таекуондисти превзеха Белград, където се организира мощният интернационален шампионат от веригата G-1 " Сърбия Оупън " 2017.

България взе 3 златни, един сребърен и 5 бронзови медала. Участие взеха над 1000 състезатели от близо 40 страни. България бе показана от няколко клуба - " Рамус ", " Кондор 2000 ", " Гладиатор ", " Таекуондо фитнес ", " Херея ", " Форс - София ", " Сунг-Ри ", който се включиха в борбите при мъжете, дамите и кадети.

 Злато за България от европейското по таекуондо
Злато за България от европейското по таекуондо

Даниел Ладжев стъпи на най-високото ходило на почетната стълбица

Златото при мъжете завоюва Митко Джорджев в кат. до 68 кг., който пребори поредно състезатели на Гърция, Сан Марино и мощния таекуондист от Русия Габдуларов по пътя към борбите за медали. На полуфинала Джорджев срещна международния вицешампион, бронзов медалист от олимпиадата в Нанджинг - белгиеца Мохамед Кетби, който елимира със златна точка, а на финала бе безапелационен против представителя на Гърция с нокдаун.

Бронз за България също при мъжете донесе Калоян Бинев в кат. до 63кг., след извънредно мощна игра. Той игра в по-горна категория, а не в неговата до 58 кг. По пътя към медала Бинев започва с победа против хърватин, а във втората борба имаше за противник италианеца Симон Крезцен, който е нееднократен медалист от европейски и международни шампионати. След това Бинев взе доста значима победа против руснака Руслан Алиев, който е сребърен медалист от международното състезание през 2016г. Последва доста тежка среща с иранеца Амирхюсеин, като борбата може да се дефинира като край преди финала, защото иранецът в следствие взе златния орден.

 Красен Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Световното състезание за кадети по таекуондо WTF
Красен Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Световното състезание за кадети по таекуондо WTF

" Има забележим прогрес в развиването на българското олимпийско таекуондо ", счита министърът

Също със злато от " Сърбия Оупън " 2017 се завръща младата вяра на Търговска колегия " Таекуондо фитнес " Георги Тасков. Той мина поредно през сърбин и грък, с цел да победи на финала италианец и да вземе златния орден в кат. кадети до 33 кг.

" Дойдохме, видяхме и не спряхме да побеждаваме. Нашите състезатели пребориха представители на едни от най-силните страни в международното таекуондо и потвърдиха, че българските триумфи, международните ни и европейски трофеи нямат нищо общо със случайността. Вярвам, че ще продължавме да вървим все по-нагоре в развиването на таекуондо и ще се представим чудесно и на Европейското състезание за олимпийски категории, което следва през декември в България ", разяснява ръководителят на БФТ и вицепрезидент на Световно таекуондо-Европа - Слави Бинев, който също беше в Сърбия с националния ни тим.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР