Въздушно командване Юг съобщи , че силите на ПВО са

...
Въздушно командване Юг съобщи , че силите на ПВО са
Коментари Харесай

С дронове-камикадзета ”Шахид-136” Русия атакува Виница, Николаев и Одеса

Въздушно командване " Юг " заяви, че силите на Противовъздушна отбрана са унищожили пет безпилотни летателни апарата камикадзе от вида " Шахид-136 " в региона на Николаев и три над Одеса, оповестява уеб сайтът " Медуза ".

Сутринта на 11 октомври във всички райони на Украйна още веднъж е оповестена въздушна паника. Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна стартира да изпраща сигнали до жителите за опасност от ракетни удари.

Местните телеграм канали оповестяват за детонации в Ровно и Кривий Рог, както и за работата на Противовъздушна отбрана в Одеска, Киевска и Винишка области. Ръководителят на киевската военна администрация Алексий Кулеба заяви за две свалени ракети в района. Съобщава се и за свален дрон над Хмелницка област.

Въоръжените сили на Украйна оповестиха, че сутринта са били свалени четири съветски ракети, изстреляни от Каспийско море.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че единствено за ден съветските военни са изстреляли 84 ракети по украински градове, от които 43 са свалили системи за противовъздушна защита. Освен това 24 дрона нападнаха Украйна денем, 13 от тях бяха свалени.

По последни данни на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна към сутринта на 11 октомври 300 обитаеми места в Киевска, Лвовска, Сумска, Тернополска и Хмелницка област остават без ток след съветската офанзива. Електрозахранването към този момент е възобновено в над 3500 обитаеми места. Загинаха 19 души, а други 105 бяха ранени.

 

Превод: Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР