Въздушни удари са поразили части от контролираната от бунтовниците сирийска

...
Въздушни удари са поразили части от контролираната от бунтовниците сирийска
Коментари Харесай

Русия с масирани въздушни удари в Идлиб, докато в Техеран обсъждат Сирия

Въздушни удари са поразили елементи от следената от бунтовниците сирийска провинция Идлиб. Това оповестиха от Сирийския център за наблюдаване на човешките права, като това става в подтекста на днешната среща на водачите на Иран, Русия и Турция в Техеран, на която те разискват какво да вършат с бунтовническия анклав, отбелязва " Ройтерс ".

От сирийския център прецизираха, че ударите са били ориентирани против позиции, принадлежащи на размирен групировки в северната част на провинция Хама и в южната част на провинция Идлиб. Според центъра ударите са били осъществени от съветски бойни самолети.

Около 3 млн. души живеят в последната огромна цитадела на дейна опозиция против ръководството на сирийския президент Башар Асад, която обгръща по-голямата част от провинция Идлиб и прилежащи дребни елементи от провинциите Латакия, Хама и Алепо.

Дамаск, подкрепян от съдружниците си Русия и Иран, приготвя атака за отвоюването на тези следени от бунтовниците територии в северозападната част на Сирия, като възобнови въздушните удари дружно с Русия след седмици мъртвило.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права, чието седалище е във Англия, посочи, че днешните удари са разрушили постройка, употребена от ислямистката формация " Ахрар ал Шам " покрай град Ал Хабет, което е довело до голям брой жертви.

" Ахрар ал Шам " са част от подкрепяния от Турция алианс Национален фронт за избавление, който беше основан по-рано през годината.

Високопоставени политици от Русия обявиха ясно, че желаят екстремистите в Идлиб да бъдат премахнати. Организация на обединените нации предизвести, че военна атака в Идлиб може да докара до филантропична злополука. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР