Въздушен удар късно вчера е поразил квартал близо до болница

...
Въздушен удар късно вчера е поразил квартал близо до болница
Коментари Харесай

Въздушен удар порази региона Тигре в Етиопия

Въздушен удар късно през вчерашния ден е поразил квартал покрай болница в столицата на етиопския район Тигре в северната част на страната по-малко от седмица откакто сражения нарушиха траяло четири месеца помирение там, съобщи Ройтерс, базирайки се на началника на друга болница, в която били признати потърпевшите при удара.

Кибром Гебреселасие, основен изпълнителен шеф на многопрофилна болница " Айдер ", написа в " Туитър ", че е бил изумен регион покрай многопрофилната болница " Мекеле ". Все още не са ясни размерът на вредите и броят на потърпевшите. Представители на етиопските управляващи към този момент не са коментирали информацията.

Говорител на районното държавно управление на Тигре сподели в своя обява в " Туитър ", че са били пуснати минимум три бомби и болничното заведение " Мекеле " е била една от задачите. Друг лекар от болница " Айдер " удостовери пред Ройтерс, че нощес е чул три детонации.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да се свърже с хора в Мекеле, с цел да удостовери информацията, защото телекомуникациите в района са прекратени, откогато етиопските войски се изтеглиха от него преди повече от година.



Новият удар идва, откакто предишния петък беше изумена детска площадка, при което починаха седем души, в това число дами и деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР