Въздействието на евентуалната ваксина срещу Covid-19 ще се види през

...
Въздействието на евентуалната ваксина срещу Covid-19 ще се види през
Коментари Харесай

Създателят на ваксината каза кога ще заживеем нормално

Въздействието на възможната ваксина против Covid-19 ще се види през лятото на 2021, а животът още веднъж ще се върне към естественото през идната зима.

Това планува проф. Угур Шахин – съоснователят на фармацевтичната компания BioNTech, която дружно с Pfizer е на финалния стадий да сътвори сполучлива ваксина против ковид.

Преди няколко дни и немската, и американската компания оповестиха, че продуктът им е с над 90-процентова резултатност – всичко това след тестване на към 43 хиляди души.

„ Ако всичко продължава да се развива все по този начин добре, ще стартираме да разпространяваме имунизацията в края на тази година или при започване на идната “, сподели Шахин в изявление за BBC.

Целта на компанията е до април към този момент да са публикувани над 300 милиона дози. „ Това ще разреши тя да стартира да оказва въздействие “, показа той, само че предизвести да не се чака неотложно възстановяване на обстановката.

„ Лятото ще ни помогне, тъй като разпространяването на инфекцията ще намалее тъкмо тогава. Това, което е от изключителна значимост, е да сме ваксинирали огромен брой хора преди есента или зимата на идната година “. Той счита, че естественият темп на живот може да се върне през есента на 2021 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР