Въвеждат се нови противоепидемични мерки в София. От понеделник -

...
Въвеждат се нови противоепидемични мерки в София. От понеделник -
Коментари Харесай

Нови COVID мерки в София: Задължителни маски в градския транспорт

Въвеждат се нови противоепидемични ограничения в София. От понеделник - 25 юли носенето на маски ще е наложително и в градския превоз. Това излиза наяве от нова заповед на столичната РЗИ.

Припомняме, че противоепидемични ограничения бяха въведени от 19 юли в София поради обстановката с пандемията в града. Тогава се вкара наложителното носене на маска в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, Център за незабавна здравна помощ, Столична районна здравна ревизия, профилираните институции за даване на обществени услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Те плануват още съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м., хигиена на ръцете и стерилизация на повърхности, постоянно проветряване, работа от разстояние (надомна), при опция. Предвижда се и осъществяване на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания.

Противоепидемичните ограничения могат да бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на област София-град, се споделя още в заповедта.

Припомняме, че София влезе в Етап 1 на картата на епидемиологичната конюнктура по райони през изминлата седмица. Двуседмичната заболеваемост в столицата надмина 300 инфектирани с COVID-19 на 100 хиляди души.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР