Въвеждат се автоматични средства за контрол в данъчните складове за

...
Въвеждат се автоматични средства за контрол в данъчните складове за
Коментари Харесай

Данъчните складове за горива ще се контролират автоматично

Въвеждат се автоматизирани средства за надзор в данъчните хранилища за горива и във компаниите, ползващи за суровина петролни артикули, заяви финанасовият министър Владислав Горанов пред парламентарната комисия за надзор на приходните организации. Пред депутатите основният прокурор Сотир Цацаров регистрира най-ниското равнище на контрабандни цигари до момента у нас.

Две нови ограничения за надзор върху горивата предлага финансовото министерство.
Владислав Горанов- министър на финансите: " Поставяне на видеонаблюдение на входовете и изходите на данъчните хранилища и уредите, които управляват или регистрират изведените количества, с цел да сме сигурни, че не се прави операция на тези уреди.
Камерите ще засичат и номерата на цистерните, като ще ги изпращат към митниците.

Около 400 са данъчните хранилища за горива в България, заяви финансовият министър, които се следят както от митничари, по този начин и от чиновници на приходната организация, само че постоянно остава човешкият фактор.

Владислав Горанов- министър на финансите: " Не можем във всеки данъчен склад да сложим по няколко митничаря, данъчни или няколко служителя на реда и даже да го сложим нямаме гаранция, че човешкия фактор няма да сработи срещу интереса на страната.
Заради подозрения за контрабанда, ще бъдат задължени всички компании, които употребяват за суровина петролни артикули, да слагат измервателни уреди на горивата, съобщи Горанов и даде образец с производители на разредители и на кофражни масла.

Владислав Горанов- министър на финансите: " В един миг обаче имаме съмнение, че количествата създадени разредители и кофражни масла стигат за това, че можем да измажем кофражите на цяла Европа.Този рисков фактор желаеме да избегнем с вкарване на системи за автоматизиран надзор, свързани с Агенция " Митници ".
Пред парламентарната комисия за надзор на приходните организации основният прокурор Сотир Цацаров подчертава върху сполучливата битка против контрабандата на цигари.

Сотир Цацаров- основен прокурор: " Контрабандни цигари, които са налице на нашия вътрешния пазар за първото тримесечие на 2019 година.Представеният % беше в размер на 3,8% бих споделил най-нисък от всички до момента.
Като образец за икономическия резултат, Цацаров даде с разрушените предходната седмица две поточни линии.

Сотир Цацаров- основен прокурор: Капацитетът на производството там в Ръжево Конаре е 2 тона тютюн на час. Ако пък го съпоставим със идващото, което в землището на с.Труд, потенциалът на поточната линия е 2000 цигари в минута.
Председателят на комисията за надзор на приходните организации Емил Димитров награди основния прокурор, вътрешния министър и министъра на финансите с плакети поради приноса им в битката против сивата стопанска система и контрабандата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР