Въвеждането на тол системата е поредният провал на правителството на

...
Въвеждането на тол системата е поредният провал на правителството на
Коментари Харесай

Нинова за тол системата: Хората плащат за некомпетентност и корупция на управляващите

„ Въвеждането на тол системата е следващият неуспех на държавното управление на Борисов. Знаете какво напрежение има в цялата страна и това е една нова рецесия, в този момент в превоза. Протестират хората освен от обитаемоте места към София, само че и в Пловдив, Русе и други регионални центрове. Внесохме искане на следващия ден министър-председателят Борисов да се яви в Народното събрание и да отговори на въпросите на обезпокоените хора.

Причината да се стигне дотук е непросветеност, стопански ползи и корупция, за които в този момент би трябвало да заплащат хората с ниски приходи от джоба си ”. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция на „ Позитано ” 20. Тя посочи обстоятелствата към сегашния миг, които са, че има решение на Министерския съвет, което е определило пътищата, за които би трябвало да се заплащат винетки – и по думите й не става дума за решение нито на госпожа Аврамова, нито на АПИ.

„ АПИ извършват това решение и поставят рамки, камери по пътищата, стартират да снимат и глобяват за несъблюдение на решението на Министерски съвет. Хората излизат на митинги. Вместо да анулира това решение на Министерския съвет, Борисов изпраща шефа на АПИ като тръбач по села и градове, с цел да убеждава хората да не извършват решението на Министерски съвет ”, разясни още ръководителят на левицата. Тя акцентира, че това е неуместна обстановка: „ Пътят, по който би трябвало да се работи, е да се анулира решението на Министерския съвет, само че отсам следва нов проблем – кой ще поеме разноските за тези прави? Вижда се, че ръководещите още веднъж се пробват да трансферират отговорността на общините. Но общините нямат очакван бюджет за това – хаосът ще се усилва. Ние предизвестяваме от 6 месеца и предлагаме различни решения ”. Корнелия Нинова бе безапелационна, че не е належащо трето подред чуване на министър Аврамова. „ Един е виновен за основаното ситуацията, един е подписал решенията на Министерски съвет, това е министър-председателят Борисов. Настояваме той да пристигна на чуване в Народното събрание на следващия ден ”, заключи Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР