Въвеждане на необлагаем минимум и на данък Богатство, настояват от

...
Въвеждане на необлагаем минимум и на данък Богатство, настояват от
Коментари Харесай

Бизнесменът Пенчев : Да се изземват пари на богатите с по-големи данъци е кражба и дълбоко неморално

Въвеждане на необлагаем най-малко и на налог " Богатство ", упорстват от КНСБ. Синдикатът предлага приходите до минималната заплата да не се таксуват със ставка. Десетпроцентният налог да бъде единствено за сумите над минималната. От синдиката оферират още въвеждане на необлагаем най-малък първичен приход за млади фамилии, което съгласно синдиката ще подтиква сключването на цивилен брак, раждаемостта и потреблението, съобщи bTV.

Бизнесменът Ивайло Пенчев назова предложенията на синдиката " надълбоко аморални " и съобщи, че това е кражба на пари. „ Същността на данъчното облагане е принудително изземване на пари от хора, които са ги изкарали почтено. В една правова страна този, който е изкарал повече пари, е основал повече богатства за останалите. Насилственото изземване на повече пари е аморално ”, на мнение е Пенчев.

„ Това е естествена реакция на хората с парите, естественият спор сред капитала и труда. В същото това време тези хора доста обичат да вземат участие в благотворителни акции. Когато обаче го правиш, с цел да си измиеш лицето пред обществото, тогава е неприятно и просто пиар ”, разяснява от своя страна Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа ”. Тя съобщи, че не става въпрос за кражба, а за публичен контракт, по отношение на който всеки би трябвало да взе участие според опциите си във действието на обществото.

„ Този вид индивидуализъм е надълбоко навлязъл в публичните връзки, при което се зачертават базови правила на съществуването на обществото. Това са естествени подходи в западноевропейските страни ”, добави тя. „ Хората, които „ употребяват ” налози, са главно държавните чиновници и всички други организации, които не основават стойност. В тази група включвам и компании, които интерес те да нарастват. Всички други, които ги заплащат, са платци на налози ”, съобщи от своя страна Ивайло Пенчев.

Ивайло Пенчев стана национално прочут преди години с неповторимата си изцепка за размера на заплатите в България. Тогава предприемачът съобщи изрично, че в България към този момент рядко се срещат заплати от по 700-800 лева " Такива заплати съгласно мен не съществуват. Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са напълно разнообразни. Наистина не знам къде има толкоз ниски заплати ", сподели с убеденост Пенчев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР