Въвеждане на две тарифи за ток, парно и вода -

...
Въвеждане на две тарифи за ток, парно и вода -
Коментари Харесай

Пректопланът предвижда две тарифи за парно, ток и вода и безплатни учебници

Въвеждане на две цени за ток, парно и вода - по-евтина базова и по-скъпа за по-разточителните консуматори, планува чернова на проектопрограмата на кабинета " Василев ". В обществената сфера тя включва нарастване на вдовишките добавки и учителските пенсии, безвъзмездни учебници до 12 клас в това число, повишение на стипендиите за висше обучение за възпитаници и студенти с невисок социално-икономически статус или високи достижения.
В енергетиката се планува ускорение на построяването на нови нуклеарни мощности и прекосяване на АЕЦ " Козлодуй " на различно нуклеарно гориво. Осигурява се гарантиране на сигурността на газовите доставки, в това число посредством диверсификация и подписването на дълготрайни контракти за доставка, както и запълване на потенциала на газохранилището в Чирен.
В региона на опазването на здравето е включено въвеждане в употреба на първа от 6 въздушни кола за спешна помощ и установяване на локациите на 10 центъра за незабавна помощ при инсулти, усъвършенстване на разположението на екипите по незабавна помощ, утвърждение на проект за националната детска болница и оценка на статута на лечебни заведения и тяхното финансиране.
В сферата на инфраструктурата е записано дотъкмяване на автомагистрала " Струма " посредством най-хубаво решение без загуба на европейски средства, сключване на съглашение с Румъния за проектирането и построяването на 5 моста над Дунав, възлагане на проектирането на тунели при Петрохан и Прохода на Републиката, възлагане за довършването на проектирането на автомагистрала " Хемус " и продължението на " Черно море ". Предлага се и въвеждане на немските условия за пътно строителство, в това число стандартите за настоящ ремонт и поддръжка.
Нова концепция е основаването на виртуален консулски отдел, предоставящ онлайн услуги за всички българи в чужбина. В нея е записано, че ще продължи оперативната работа по техническата подготовка за приемане на еврото на 1 януари 2024 година Ще бъде направен разбор на следствията от въвеждането му, който да е основа на огромна разяснителна акция.
Предлага се изваждане на финансовото разузнаване от ДАНС и прехвърлянето му назад към Министерството на финансите. Замисълът е дирекцията да се ангажира с битката против изпирането на пари, добити от противозаконна активност.
В проектопрограмата е записан избор на самостоятелни и способени членове на водещите органи и институции - Комисия за защита на конкуренцията, Българска народна банка, КФН и Сметна палата, за унищожаване на злоупотребите с цените на горивата и главните артикули, както и на нови членове на Висш съдебен съвет и на Инспектората към Висш съдебен съвет.
Законопроектите, свързани със средствата по Плана за възобновяване и резистентност, също са част от проекта. Повечето от тях би трябвало да бъдат направени до октомври или ноември тази година, само че има и няколко, за които се планува краен период през септември. Очаква се, в случай че кабинетът бъде гласуван, за ръководител на Народно събрание още веднъж да бъде препоръчан Никола Минчев, който през юни беше свален от поста.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР