Въвеждаме две нови мерки за територията на София и създаваме

...
Въвеждаме две нови мерки за територията на София и създаваме
Коментари Харесай

Фандъкова: Непълнолетни на МОЛ - само с придружител, възрастните на пазар - само до 10 часа


Въвеждаме две нови ограничения за територията на София и сътворяваме организация за включване на ДКЦ-а в прегледите при леки грипоподобни признаци, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова в персоналния си профил във Facebook.

Посещенията в молове на малолетни деца без пълновръстен компаньон се не разрешават от на следващия ден, 7 ноември. Това е решение на софийския действен щаб, което е разисквано и с управленията на огромните търговски обекти.

Създаваме „ зелени коридори “ за извършване на покупки на жителите над 65 година, които да посещават питателните магазини сред 10 и 12 ч на обяд.

Създаваме организация за включване на част от ДКЦ-а (бившите поликлиники) в прегледите на жители, които имат грипоподобните признаци. Това предложих преди два дни на министъра на опазването на здравето, с цел да можем да помогнем на хората, които се нуждаят от обзор и да разтоварим огромните софийски лечебни заведения от пациенти, които имат леки признаци и се нуждаят от лекуване у дома.

С решение на софийския щаб възложихме на шефовете на ДКЦ-а в границите на седмица да обособят зони за клинични прегледи. Екип от доктор, здравна сестра или лаборант ще правят обзор и при потребност ще вършат кръвни проучвания и антигенен тест. Пациентът би трябвало авансово да е разговарял с персоналния си доктор, с цел да има направление за нужните проучвания, заяви Йорданка Фандъкова.

По отношение на контрола тя заяви, че в последната седмица екипите на Столична дирекция на вътрешните работи и общината са ревизирали над 1200 търговски обекта. Извършени са 3342 инспекции на хората под карантина.

Екипи на Общинска полиция и Столичен инспекторат не престават с контрола за носене на маски и съблюдаване на отдалеченост в комерсиалните обекти и през уикенда.

Данните от последните 10-ина дни демонстрират спад от 100 000 пасажери на ден в системата на Метрополитен. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР