въвежда от утре задължителна 7-дневна карантина и PCR тест за

...
въвежда от утре задължителна 7-дневна карантина и PCR тест за
Коментари Харесай

От утре: 7-дневна карантина и PCR тест за всички, пристигащи от България в Белгия

въвежда от на следващия ден наложителна 7-дневна карантина и PCR тест за всички жители, идващи в страната от така наречен " алена зона ", в която попада и България. Мярката важи и за лица, които са престояли в страни от " алената зона " повече от 48 часа, оповестява пресцентърът на Министерство на външните работи.
Пътниците би трябвало да бъдат тествани през първия ден от влизане в страната, както и на седмия ден. При негативен PCR тест, осъществен на седмия ден от карантината, тя се приключва, а в случай че резултатът е позитивен, жителите би трябвало да се самоизолират за още минимум 7 дни.
 Белгия вкарва наложителен PCR тест за всички идващи в страната Белгия вкарва наложителен PCR тест за всички идващи в страната
Всички жители над 12 години, които идват в Белгия след 25 декември 2020 година и нямат статут на непрекъснато пребиваващи в страната, тр...
По информация на посолството ни в Брюксел изключение от наложителната карантина ще се прави за жителите, които обитават в Белгия по-малко от 48 часа. Също по този начин, в случай че престоят на пасажер, предстоящ на карантина, е с дълготрайност по-малка от 7-дневния карантинен интервал, той може да напусне страната преди приключването на периода на карантината.
Сред изключенията са също жители, които извършват сериозни функционалности в основни браншове, студенти, които могат по изключение да пресечен карантината си, с цел да се явят на изпит, жители с главно местопребиваване в Белгия, обитавали в чужбина по професионални аргументи, които могат да се откажат от наложителната карантина до 4 януари, при изискване че разполагат с уверение от работодателя за професионалната причина за пътуването.
От 4 януари 2021 година при оценката на формуляра за местонахождение на пасажерите ще се вземат поради командировките, заверени от работодателя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР