Въведените у нас мерки срещу разпространението на Covid-19 са навременни

...
Въведените у нас мерки срещу разпространението на Covid-19 са навременни
Коментари Харесай

Оптимистичният вариант е да се върнем към нормалния си живот през лятото

Въведените у нас ограничения против разпространяването на Covid-19 са навременни и съответни, само че би трябвало да се съблюдават. Наивно е да се съпоставяме с страни като Англия, възприели по-либерални ограничения, тъй като българската здравна система не може да издържи едновременно да лекува доста тежко заболели, тъй че нямахме различен избор с изключение на да въведем по-рестриктивни ограничения, споделя в изявление за Mediapool доктор Валери Велев, експерт по инфекциозни заболявания, който работи в детската клиника на столичната Инфекциозна болница. Няма потребност обаче те да стават по-крути, а с цел да не се тормозят хората за гражданските си права в изключителната обстановка, е по-уместно основният прокурор да не се обажда и да остави думата на медиците в оперативния щаб, счита той.

Според Велев изненадата и паническите ограничения са пристигнали тъй като всички са били сюрпризирани, че Covid-19 се е пренесъл в целия свят, като първичните упования са били той да остане локализиран главно в Китай, както други предшестващи го сходни вируси.

Прилаганите математическите формули дават съображение да се счита, че рестриктивните ограничения, наложени сега, би трябвало да продължат за към месец и половина-два. А най-оптимистичният вид е, че към лятото ще можем да се върнем към естествения си метод на живот, счита той.

Според него страната се е забавила логистично и организационно за това по какъв начин ще се обезпечи лекуването на инфектираните в лечебните заведения и е закъсняла в обезпечаването на защитни средства. А сега се бави във въвеждането на бързите проби за Covid-19 във всички лечебни заведения в страната.

Д-р Велев, съответни ли са и в точния момент ли бяха въведени ограниченията против разпространяването на ковид у нас – изключителното състояние, затварянето на заведения, търговски обекти и така нататък? В обществото доста се спори дали са несъразмерни, незадоволителни или на място?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР