Във вторник заедно с жандармерия, пожарна, РИОСВ и здравната инспекция

...
Във вторник заедно с жандармерия, пожарна, РИОСВ и здравната инспекция
Коментари Харесай

Петков за проверката в ТЕЦ Брикел: Доказахме, че няма правителство в оставка


Във вторник дружно с жандармерия, пожарна, Регионална инспекция за опазване на околната среда и здравната ревизия министър председателят в оставка Кирил Петков отиде в Топлоелектрическа централа „ Брикел “, с цел да направи цялостна инспекция. Това се случи, откакто вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов излъчи онлайн опита си да направи инспекция там, само че не беше позволен.

„ Вчера доказахме, че няма държавно управление в оставка. Има българско държавно управление, институции и никой няма да е над закона “, съобщи Петков в предаването „ Лице в лице “.

"Това, което ме учуди, е нахалството – вицепремиер да отиде да види измервателен апарат, който е на неговата институция и те да го изгонят. Като си приказваме тези дни за червени линии – това би трябвало да е безспорната алена линия. Такъв позор за метода към българските институции не може да бъде ", разяснява Петков.

Той изясни, че фините прахови частици са били 30 пъти над нормата, а серният диоксид - 16 пъти над нормата.

"Буквално за час и половина по време на инспекцията на няколко души от нашия екип стартира да им става неприятно. Не знам по какъв начин хора могат да работят при тези условия “, добави Кирил Петков.

„ Има 51 наказателни постановления, които са били отхвърлени в съда в Гълъбово и институциите не са обжалвали. Нещата не престават по този начин година след година “, разяснява още министър председателят в оставка.

„ Простото обяснението за мен е, че има едни хора, които се усещат над закона. Това е едно държание все едно, че в действителност няма страна “, съобщи той.

Шансовете за кабинет с мандат на Българска социалистическа партия

„ В момента би трябвало да вземем сложни решения в доста рискови сюжети за България. единият опасе сюжет е да продължи да има някакво държавно управление, което да бъде отчасти подкрепено от хора, които не са в Народното събрание и в никакъв случай не знаеш какъв ще е техният ход и чии ползи пазят.

По думите му другият огромен риск е да влезем есента и зимата в серпантина от избори и да сме и в политическа рецесия.

„ Корнелия Нинова е била градивен сътрудник до този миг, тя води договарянията. Ние сложихме едно в началото изискване – до момента в който се водят договарянията да забележим има ли смяна в мисленето на сътрудниците. И по-специално за КПКОНПИ “, изясни министър председателят в оставка.

„ Искаме законът за КПКОНПИ да бъде дефинитивно признат и Бойко Рашков да застане отпред, тъй като знаем, че може да му се доверим, с цел да се бори с корупцията “, посочи Кирил Петков.

"Обявяваме война на системата, на кражбите, които и тези шест месеца не успяхме да овладеем. Всеки, който вижда Бойко Рашков като оръжие против него, има ужасно доста секрети, от които се опасява ", добави той.

Неговата персонална номинация за министър председател е Асен Василев и той продължава да стои зад него.

„ Човекът, който ще бъде министър председател от Политическа партия, ще има цялостните качества да продължим смяната, която започнахме. Аз персонално доста имам вяра на Асен Василев. Трябва да сме сигурни в интегритета, опита и уменията в един подобен човек. Моят глас е там “, сподели Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР