Във вторник времето в районите на изток ще остане слънчево

...
Във вторник времето в районите на изток ще остане слънчево
Коментари Харесай

Дъжд на запад, слънце на изток

Във вторник времето в регионите на изток ще остане слънчево и относително по-топло, до момента в който в западната половина на страната още преди обяд облачността ще е забележителна със слаби валежи. Отново там, в часовете до вечерта, ще се развива гръмотевична облачност с местни, краткотрайни, на моменти интензивни превалявания. Дневните температури ще са от 28-29 градуса на запад до 34-35 на изток.

Крайбрежието за следващ ден ще остане настрана от настъпващото захлаждане с изгледи за безоблачен ден с температури до 29-30 градуса. Морската вода - към 26-27 градуса. Вълнението на морето е с наклонност към увеличаване и по здрач оптималната височина на вълните по някои южни крайбрежия ще е към 1 метър.

От сряда до петък условия за следобедни превалявания с гръмотевици ще има в съвсем цялата страна, като в петък количествата дъжд ще са по-значителни. През почивните дни вероятността за превалявания ще намалее. По отношение на температурите - жегата леко ще отстъпи, само че в топлите часове стойностите на термометрите ще останат в необятни граници - от 25 градуса в регионите с повече превалявания до малко над 30 градуса в обичайно горещите точки на страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР