Във вторник Pfizer Inc. обяви сделка с подкрепената от ООН

...
Във вторник Pfizer Inc. обяви сделка с подкрепената от ООН
Коментари Харесай

Хапчетата на Pfizer за лечение на COVID-19 ще бъдат по-евтини в по-бедните държави

Във вторник Pfizer Inc. разгласи договорка с подкрепената от Организация на обединените нации интернационална организация " Патентен пул за медикаменти " (MPP), която ще разреши на MPP да дава подлицензии на производителите на генерични медикаменти за хапчето против Covid-19 на компанията, което разрешава по-голям световен достъп и досегаемост до това лекуване.

Сделката обгръща 95 страни с ниски и междинни приходи, които съставляват 53% от международното население.

Pfizer няма да получава лицензионни хонорари от продажби в страни с ниски приходи и ще се откаже от тези хонорари от всички страни, обхванати от договорката, " до момента в който Covid-19 остава систематизиран като изключителна обстановка за публичното здраве от интернационално значение от Световната здравна организация ".

" Pfizer остава зает с провеждането на научни открития, с цел да помогне за преустановяване на тази пандемия при всички хора ", съобщи в прессъобщение основният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла.

" Вярваме, че пероралните антивирусни лекувания могат да играят жизненоважна роля за понижаване на тежестта на инфекциите с Covid-19. Трябва да работим, с цел да подсигуряваме, че всички хора – без значение от това къде живеят или тяхното материално състояние - да имат достъп до тези открития ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР