Във вторник лидерът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че анексираният

...
Във вторник лидерът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че анексираният
Коментари Харесай

Лукашенко: Крим е руски, ще го посетя заедно с Путин

Във вторник водачът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че анексираният от Москва Крим е законна част от Русия, и добави, че възнамерява да посети полуострова дружно с съветския водач Владимир Путин, съобщи Агенция Франс Прес.

Анексирането на Крим от прилежаща Украйна през 2014 година и поддръжката на Русия за сепаратистите в източната част на страната в някогашната руска република Беларус.

Лукашенко е подложен на голям напън да дефинира обществено позицията си за Крим и до момента значително не е изразявал ясно ангажиране с Кремъл по въпроса.

Изявлението на Лукашенко пред съветската държавна осведомителна организация РИА Новости беше едно от най-ясните му до момента по отношение на статута на полуострова след завладяването му от Русия.
Лукашенко заплашва: Беларус ще отговори на всички нови наказания
Беларус ще отговори на всички нови наказания, съобщи президентът на страната Александър Лукашенко. Според него беларуските управляващи се опитв...

" Всички разбрахме, че де факто Крим е Крим на Русия. След референдума Крим стана и де юре на Русия ", е представен Лукашенко.

Беларуският водач съобщи, че възнамерява да посети Крим и пътуването му ще бъде еднакво на признание на полуострова за съветска територия.

" Имаме избрана спогодба с Путин, че ще посетим Крим ", съобщи Лукашенко пред РИА Новости, като настоя, че има цялостното право да отиде там дружно с съветския президент. " Това е и моят Крим ", добави той.

Лукашенко съобщи, че в този момент от Кремъл.

Москва завладя Крим през март 2014 година след референдум, наказан от Киев и Запада като противозаконен и последвал въстание в Киев, което смъкна от власт проруския водач.
Лукашенко: Европейски Съюз бяга от отговора за 2000 мигранти на границата
В понеделник беларуският водач Александър Лукашенко съобщи, че Европейският съюз отхвърля да разиска ориста на 2000 мигранти, които желаят...

Русия е най-близкият съдружник на Беларус и двете страни са основали номинален " съюз " с тясно комерсиално и военно съдействие, като в същото време спорят по противоречиви въпроси като цените на силата.

Лукашенко беше заставен да се опре по-силно на Русия след началото на тежката рецесия във връзките със Запада.

Брюксел осъди репресиите против опозиционните митинги в Беларус и отхвърли да признае оспорваното преизбиране на Лукашенко през 2020 година, което докара до изстудяване на връзките.

В изявлението за РИА Новости Лукашенко също по този начин съобщи, че ще изиска от, в случай че НАТО реалокира нуклеарни оръжия в Източна Европа.

" Ние в Беларус сме подготвени за това ", сподели той и добави, че цялата нужна инфраструктура след разпадането на Съветския съюз е останала непокътната. " Всички шахти са там. "

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР