Във вторник испанската полиция арестува рапър, който се барикадира в

...
Във вторник испанската полиция арестува рапър, който се барикадира в
Коментари Харесай

В Каталуния арестуваха рапър, подкрепял тероризма и клеветил короната

Във вторник испанската полиция арестува рапър, който се барикадира в университет, откакто беше наказан на девет месеца затвор поради поредност от туитове, заяви Агенция Франс Прес.
На Пабло Хасел беше даден период до петък вечерта да се съобщи, с цел да стартира да изтърпява присъдата си, откакто беше наказан за възхваляване на тероризма и клюка против короната и държавните институции.
Това стана след поредност от туитове, атакуващи монархията и обвиняващи полицията в изтезания и убийства на стачкуващи и мигранти, като неговият случай провокира митинги в Мадрид и Барселона.
Но в понеделник Хасел се барикадира в университета Леида, в североизточната част на Каталуния, с десетки поддръжници, с цел да избегне ареста. Испанската телевизия сподели фрагменти, на които се вижда по какъв начин той бива изведен от полицията от университета във вторник.
" Те в никакъв случай няма да ни накарат да отстъпим, макар репресиите ", сподели Хасел с вдигнат пестник.
 Полиция разпръсна многолюдно новогодишно празненство в Каталуния Полиция разпръсна многолюдно новогодишно празненство в Каталуния
Каталунската районна полиция Мосос де ескуадра разпръсна тази събота противозаконното празненство в зарязан склад в Ленарс дел Вайес (Барсело...
Говорител на каталунската полиция съобщи пред Франс прес, че чиновници са влезнали в университета рано вторник, " с цел да изпълнят правосъдното решение " за ареста му. Те почнали с отстраняването на поддръжниците му един по един макар барикадите , които бяха основани за блокиране на полицията.
Стотици художници подписаха петиция с искане за освобождението на Хасел, в това число режисьорът Педро Алмодовар, холивудският артист Хавиер Бардем и фолк певицата Джоан Мануел Серат.
Хасел съобщи в Twitter в понеделник: " Заключен съм в университета Леида с много последователи, тъй че ще би трябвало да нахлуят, в случай че желаят да ме арестуват и вкарат в пандиза. " Миналата седмица държавното управление на Испания даде обещание да понижи наказването за „ закононарушения на изложение “ като възхваляване на тероризма, тирада на омразата, обиди на короната и закононарушения против религиозната сензитивност, в подтекста на артистични, културни или интелектуални действия.
Случаят припомня този с различен рапър - Валтоник - който избяга в Белгия през 2018 година, откакто беше наказан за сходни закононарушения. Испания се пробва той да бъде екстрадиран, само че Белгия отхвърля с претекста, че закононарушенията му не са закононарушение по белгийското законодателство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР