Twitter отменя забраната за политически реклами, обръща политиката, за да спре дезинформацията

...
Във вторник Илон Мъск премахна забраната за политически реклами, въведена
Коментари Харесай

Във вторник Илон Мъск премахна забраната за политически реклами, въведена в Twitter, за да осуети дезинформацията, преди милиардерът да купи платформата, която сега се нарича X.

Приветствието за завръщане на потенциално подвеждащи политически съобщения в X дойде по-малко от седмица, след като бившият президент Доналд Тръмп публикува там за първи път от януари 2021 г.

Тръмп публикува своя полицейска снимка след ареста си в Джорджия, сигнализирайки завръщането си в платформа, която беше любимият му мегафон през годините му в Белия дом.

Това беше първият му пост от няколко дни след бунта в Капитолия на САЩ, когато разярена тълпа от негови поддръжници се опитаха да блокират сертифицирането на Джо Байдън като президент.< p>Тогавашният Twitter завинаги отстрани Тръмп след бунта от 6 януари, като реши, че е нарушил политиката на платформата за възхвала на насилието, тъй като настояваше за фалшивите си твърдения, че изборите са били откраднати от него.

Мъск, който купи платформата миналата година , възстанови бившия президент през ноември 2022 г., но Тръмп остана настрана, като избра да достигне до последователите си в собствената си платформа, Truth Social, макар и с много по-малка аудитория.

X каза в публикация в блог, че разрешаването на политически реклами, започвайки през Съединените щати, „изграждаше нашия ангажимент за свободно изразяване.“

Политиките на X забраняват популяризирането на невярна или подвеждаща информация, включително фалшиви твърдения, целящи да подкопаят доверието в избори, твърди блогът.

Неотдавнашна снимка на Тръмп публикацията дойде с надпис, който гласи „Намеса в избори“.

Съдия назначи в понеделник 4 март 2024 г. за съдебния процес срещу Тръмп за заговор за подривна дейност в изборите – поставяйки едно от най-големите криминални дела в американската история на върха на следващия Белия дом надпревара.

X каза, че разширява своите екипи за безопасност и избори, за да се съсредоточи върху борбата с манипулирането на платформата и ще осигури онлайн център, където могат да се преглеждат политически реклами.

Мъск съкрати персонала след закупуването на Twitter, което поражда опасения относно способност за модериране на съдържание и надеждно функциониране.

X каза, че актуализира своята Политика за гражданска почтеност за защита на изборите, за да се справи със съдържание, което има за цел да сплаши или измами избирателите, като същевременно се придържа към философията на Мъск да позволява на хората да казват каквото си искат.

" X не трябва да определя истинността на оспорваната информация“, се казва в публикацията в блога на платформата.

„По-скоро трябва да дадем възможност на нашите потребители да изразяват мненията си и открито да дебатират по време на избори, в съответствие с нашия ангажимент да защитаваме свободата на израз."

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР