Във вторник Германия съобщи за рекордна седемдневна честота на коронавирусни

...
Във вторник Германия съобщи за рекордна седемдневна честота на коронавирусни
Коментари Харесай

В Германия обмислят още по-твърди мерки в разгара на силната 4-а вълна

Във вторник Германия заяви за рекордна седемдневна периодичност на коронавирусни инфекции, до момента в който страната се бори с четвъртата вълна от пандемията. Най-тежко засегнатите й провинции са подготвени да наложат още по-строги ограничавания в опит да спрат разпространяването на вируса, заяви.

Агенцията за публично опазване на здравето " Роберт Кох " (Robert Koch Institute (RKI)) разгласи равнище от 399,8 инфекции на 100 000 души за интервал от седем дни, спрямо 386,5, регистрирани в понеделник. Броят на доказаните нови случаи в границите на 24 часа стигна 45 326, което е нарастване с 13 278 позитивни теста по отношение на същия ден преди седмица.

Броят на умрелите от заболяването се е нараснал с 309.

На изток и на юг са най-силно наранени

В няколко немски провинции натоварването надалеч надвишава междинното за страната - изключително в източната и южната част на страната. Саксония записва 969,4 случая на 100 000 във вторник, следвана от Тюрингия с 685,3 и Бавария с 644,9. И трите провинции имат под междинното равнище на имунизация.

Досега Германия отхвърля апелите за въвеждане на наложителна имунизация, макар че водещи юридически специалисти настояват, че сходен ход би бил съчетаем с конституцията.

Няколко министър председатели на провинции, в това число тези на Баден-Вюртемберг и Бавария, излязоха в поддръжка на наложителната имунизация.

Въпреки това изпълняващият длъжността министър на опазването на здравето Йенс Шпан удостовери, че срещу сходен ход, като сподели пред телевизия ``Дойчландфунк`` (Deutschlandfunk), че наложителните имунизации няма да " решат нашия изострен проблем " с четвъртата вълна. В изявление във вторник той означи, че ще бъде мъчно да се приложи мярката, защото санкциите засягат повече бедните, в сравнение с богатите, да вземем за пример.

В момента 68% от популацията на Германия е изцяло имунизирано, едно от най-ниските равнища в Западна Европа.

 Виж още

Провинциите обмислят по-строги ограничения


Скокът на инфекциите в последно време кара държавните управления в няколко от 16-те немски провинции да обмислят ограничавания, които евентуално ще обиден изключително тези хора, които са избрали да не бъдат имунизирани против COVID-19.

Бранденбург обмисля да обособи избрани браншове за търговия на дребно, налични единствено за хора, които могат или да потвърдят, че са имали и са се възстановили от COVID-19, или че са имунизирани. Това по този начин наречено 2G предписание ще се ползва и за всички услуги, изискващи непосредствен физически контакт, спортни уреди, закрити детски площадки, музеи, паркове за отдих, зоологически градини и ботанически градини.

Правилото " 2G " се отнася до система, позволяваща свободно придвижване за развлекателни действия единствено за geimpft oder genesen — " имунизирани или възобновени ".

Берлин - столица на Германия, а също и една от 16-те провинции, също съобщи във вторник, че ще разшири правилото за 2G за търговия на дребно, хотели, образователни заведения за възрастни, шофьорски курсове и спорт. Предприятията, които продават артикули от първа нужда, като супермаркети и дрогерии, ще бъдат свободни за достъп.

Съобщава се, че Тюрингия обмисля да наложи полицейски час доникъде на декември за неимунизирани хора от 22 часа до 5 часа. Държавният парламент би трябвало да гласоподава тази и други ограничения в сряда.

Като знак, че рестриктивните мерки евентуално ще се стягат с напредването на зимата, се анулират от ден на ден от световноизвестните коледни базари в страната - в Щутгарт, Бавария, Бранденбург и Саксония.

Първоначално беше планувано пазарите да се състоят със строги превантивни ограничения.

Извънредната обстановка беше въведена през март 2020 година като правно съображение за федералното държавно управление на Германия да може да подхваща дейности в цялата страна, като да вземем за пример налагане на ограничавания за пътешестване. Партиите, които би трябвало да образуват идващото държавно управление, предложиха нов набор от правила, които към момента би трябвало да бъдат утвърдени от Бундесрата, горната камара на Народното събрание.

Плановете включват наложителни ежедневни проби за чиновници и гости на домове за възрастни, без значение дали са имунизирани или не.

Те също по този начин включват задействането на правилото " 3G " (geimpft, genesen, oder getestet — " имунизирани, възобновени или тествани " ), съгласно което хората би трябвало да показват доказателство за цялостна имунизация или възобновяване или годен негативен тест за Коронавирус на работните места и в публичния превоз.

Действието на правилото за работа от вкъщи също ще бъде възобновено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР