Франция нарежда на Apple да спре продажбите на iPhone 12 поради високи нива на радиация

...
Във вторник френските регулатори наредиха на Apple да спре продажбите
Коментари Харесай

Във вторник френските регулатори наредиха на Apple да спре продажбите на iPhone 12 заради излъчването на твърде много електромагнитно излъчване и да поправи съществуващите телефони.

Френската агенция, която регулира радиочестотите, ANFR, каза, че тестването е установило, че моделът излъчва повече електромагнитни вълни, податливи на абсорбиране от тялото, отколкото е разрешено.

ANFR каза, че „нареди на Apple да премахне iPhone 12 от френския пазар от 12 септември, тъй като моделът надвишава лимита“ за електромагнитно поглъщане от тялото.

В него се казва, че акредитирани лаборатории са установили поглъщане на електромагнитна енергия от тялото при 5,74 вата на килограм по време на тестове, симулиращи, когато телефонът се държи в ръка или в джоб.

Европейският стандарт е специфична степен на поглъщане от 4,0 вата на килограм при такива тестове.

„Що се отнася до вече продадените телефони, Apple трябва в най-кратки срокове да предприеме коригиращи мерки, за да приведе засегнатите телефони в съответствие“, се казва в изявление на уебсайта на ANFR.

„В противен случай Apple ще трябва да ги изтегли ."

ANFR отбеляза, че тестовете, които измерват електромагнитното излъчване, погълнато на разстояние от пет сантиметра, са в съответствие с лимита от 2,0 вата на килограм.

ANFR каза, че нейните агенти ще проверят в началото на сряда, че тези модели iPhone 12 са вече не се предлага за продажба във Франция.

Когато AFP се свърза с Apple, нямаше незабавен коментар.

Регулаторите в редица страни имат ограничения върху количеството електромагнитно излъчване, което мобилните телефони могат да излъчват, за да предотвратят неблагоприятни последици за здравето.

Световната здравна организация заявява на уебсайта си, че след голям брой проучвания, че "не са установени неблагоприятни последици за здравето, причинени от използването на мобилни телефони".

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР