Във вторник федералните прокурори обвиниха конгресмена Джордж Сантос в кражба

...
Във вторник федералните прокурори обвиниха конгресмена Джордж Сантос в кражба
Коментари Харесай

Конгресменът Джордж Сантос е изправен пред 10 нови федерални обвинения, включително обвинения в кражба на самоличността на донори, извършване на измамни такси за кредитни карти

Във вторник федералните прокурори упрекнаха конгресмена Джордж Сантос в кражба на самоличността на донорите и струпване на хиляди долари в лъжливи такси по техните кредитни карти.

10-те нови обвинявания против Сантос също включват обвинявания, че републиканецът от Ню Йорк е присвоил пари от своята компания и е заговорничил с някогашния си касиер на акцията да фалшифицират общите суми на даренията, с цел да реализиран задачите за набиране на средства, избрани от националните републиканци, наред с други закононарушения.

Този нов кръг от обвинявания, наименуван заместващ обвинителен акт, на процедура заменя предходното дело против Сантос. С него общият брой на обвиняванията против него става 23, по-широк е по обсег и дава нови и нездравословни детайлности за хипотетичните старания на Сантос да завоюва персонално от акцията си.

Това идва дни откакто Нанси Маркс, която работи като негов ковчежник по време на акцията през 2022 година, се призна за отговорна по едно обвиняване в скрит план за машинация на Съединените щати посредством осъществяване на едно или повече федерални закононарушения.

„ Подадох отчет за първото тримесечие на 2022 година, в който се показва, че 500 000 $ са били дадени назаем на акцията от съзаговорник №1 и парите не са били получени по това време “, сподели Маркс по време на изявлението си – публично послание на обвинен към съда. „ Като касиер на акцията знаех, че заемът не е бил даден по това време. “

В документите от вторник прокурори от Източния окръг на Ню Йорк дават известия сред Сантос и Маркс, обсъждащи напъните им дейно да заблудят Републиканската партия, с цел да потвърди Сантос с спомагателна поддръжка, като усили сумата за набиране на средства.

През май 35-годишният Сантос пледира почтен по 13 федерални обвинявания. Тези първични обвинявания включват седем обвинявания за измами по електронен път, три обвинявания за пране на пари, едно обвиняване за кражба на обществени средства и две обвинявания за предоставяне на основни погрешни изказвания пред Камарата на представителите на Съединени американски щати.

Притиснат във вторник дали ще подаде оставка, Сантос сподели: „ Не, няма “.

„ Нямах достъп до телефона си. Нямам визия защо говорите “, сподели Сантос на Ману Раджу от CNN, когато го попитаха за обвиняването.

След повдигането му под отговорност по-рано тази година, конгресменът сподели, че е бил „ склонен през целия този развой “, като взриви обвинителния акт по това време като „ лов на вещици “ и сподели, че „ ще се бие в моята борба “.

Избран предходната година да съставлява окръг, който включва елементи от Лонг Айлънд и Куинс, Сантос е разследван в голям брой юрисдикции и от Комисията по нравственос на Камарата на представителите. Конгресменът призна, че е направил някои подвеждащи изказвания по отношение на образованието и финансовото си положение, само че продължава да отхвърля по-сериозните обвинявания. Той не е признал никакви закононарушения.

Той разгласи през април, че ще се кандидатира за преизбиране през 2024 година, с цел да съставлява 3-ти конгресен окръг на Ню Йорк.

Тази история е обновена с спомагателни детайлности.

Клеър Форън и Сам Фосъм от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР