Във вторник Алберт Попов влезе в топ 6 в нощния

...
Във вторник Алберт Попов влезе в топ 6 в нощния
Коментари Харесай

Петър Попангелов: Алберт е овладял нервите и спортната форма

Във вторник Алберт Попов влезе в топ 6 в нощния слалом в Шладминг на Световната купа по ски алпийски дисциплини. Така за трети път той откри място измежду най-хубавите 10 скиори.

Постижението му не остана неоценено и от легендата в зимните спортове у нас - Петър Попангелов. Той е единственият българин, печелил старт от Световната купа - през 1980 година в Ленгрис, Германия.
" Много е нормализирал ситуацията на тялото върху ските, не както преди 6-7 години. Виждам, че доста е подобрил техниката. Той очевидно си овладя нервите и го съчета със спортната форма. Много добре е това за България. Знаете какъв брой години нямахме човек, който да започва втори манш. Тази форма, в случай че я поддържа обикновено, не прави неточности, би трябвало да е постоянно в десетката. Десети, седми, осми или пети... Това ще бъде огромен триумф ", съобщи той пред bTV в телефонен диалог.
 Попангелов разяснява още, че слаломът в Шладминг е бил много сложен, а това си е проличало по карането на любимците.

" Доста от най-големите изпитваха компликации в карането. Алберт съумя да направи единствено една неточност, поради която загуби може би едно място. По мое виждане можеше да е пети, само че отново е добре ", съобщи той.
 Следващото съревнование за Попов е в Шамони през уикенда.

" Трябва да направи някакъв баланс сред какво хората желаят от него и какво той може, тъй като хората постоянно чакат повече. Като застанеш горе, на старта, никой не може да ти помогне ", сподели Попангелов.

През сезона Алберт записа 6-то място в Шладминг и 16-та и 15-та позиция във Флахау.

" Той към този момент има базата, има техниката. Сега той усеща какво още му липсва в техниката, с цел да усъвършенства скоростта ", оптимист е Попангелов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР