Във всяко общество ще откриете хора, които имат някакви психични

...
Във всяко общество ще откриете хора, които имат някакви психични
Коментари Харесай

Анатоли Московин – руският експерт по мумифициране и гробове

Във всяко общество ще откриете хора, които имат някакви психологични болести. Някои могат да се крият с години, други просто стават звезди на вечерните вести. Историята на Анатоли Московин е тъкмо такава и за жал, демонстрира неограничените благоприятни условия на един умопобъркан.

Ако има съветска концепция за доктор Джекил и Мистър Хайд, то тя е съвършено изпълнена от господин Московин.

Това е човек, който знае към 13 непознати езика, пътува по всяко едно допустимо време, преподава в университет и работи като публицист в издания Нижни Новгород, Русия.

Това е светлата страна на историята, а отрицателната е, че същият жител се е провъзгласил за специалист на гробищата и се счита за некрополист.

Ако не сте чували този термин, умерено, най-вероятно не сте единствените. През 2011 година Анатоли е задържан, тъй като е почнал да се занимава с едно грубо и много смразяващо занимание – решил е да колекционира женски тела и в жилището му се намират към 25 мумифицирани такива.

Откъде идва цялата драма и покруса по отношение на влечението към трупове? Историята споделя, че когато Анатоли е дребен и се прибира към дома си, хора, които отиват на погребението на 11-годишната Наташа, го карат да отиде до ковчега и да я целуне. Странното е, че Анатоли целунал един път детето, а по-късно още един път и още един път. След това майката на умрялата Наташа поставя венчална халка на ръката на щерка си, както и на ръката на дребния Анатоли.

Според думите на Анатоли, този чудноват брак е бил от огромна изгода. По неговите думи, той незабавно почнал да се влече от магическото и непознатото, изключително към гибелта. Никой не може да бъде сигурен дали това в действителност се е случило, не би трябвало да забравяме, че бедният Анатоли в действителност е имал много съществени проблеми с душeвността си, а и никой няма по какъв начин да ревизира за събития, които са се случили преди повече от 30 години.

Любовта към целуването на трупове е една страна, само че също така ще открием, че има и други странни удоволствия, които този руснак опитомява и практикува.

Негов максимален интерес, както настояват неговите студенти, е че е съумял да вземе тапия по келтски изкуства и по този начин да разгърне още повече културата за отвъдния живот. Историкът стартира да учи и езици, по този начин съумява да набави и още повече познания по отношение на живота и неговото разбиране от другите култури.

След придобиването на тези познания, Московин обикаля гробищата и даже признава, че няма по-добър от него в разпознаването на локалните гробища. От 2005 до 2007 година обикаля всички 752 гробища в района на Нижни Новгород.

Прави детайлни записи по отношение на историческите персони, които са заровени там, а по-късно върви по 30 километра дневно, с цел да може да е сигурен, че е видял всичко и описал всичко. Често му се постанова да спи навън и от време на време спи на плява и пие вода от дребни поточета.

Всичко това се документира и скоро излиза като теоретичен труд: „ Великата разходка към гробищата “. Има и продължение с името „ Какво споделят мъртвите “. С сходни знания, някои вестници вземат решение, че това би била добра графа и го канят да стартира да разгласява при тях.

В един от тези материали даже споделя, че е прекарал една цяла вечер в ковчег, като даже платил за персоналното образуване на личното си заравяне. Идеята била, че трябвало да следи какво се случва.

И историята продължава до 2009 година с разкритието на някои от опечалените, които описват, че телата на техните обичани, са били изровени от гробовете.

Руският вътрешен министър военачалник Валери Грибакин споделя на CNN, че има една доктрина за екстремистка организация, която се пробва да краде органи, само че нещо още по-странно е, че са вдигнати всички управляващи на крайник, защото самите сигнали са прекалено много.

В продължение на цели две години, следствието няма никакви следи. Гробовете не престават да се разравят и никой няма отговор какво в действителност се е случило. По-лошото е, че няма даже отговор на въпроса: за какво?

През 2011 година в Москва има терористична офанзива на летището в Домодедово и малко по-късно е направена някаква връзка. Според самите управляващи, множеството гробове са били на мюсюлмани, което може би дава мотив на популацията да прибегне до такива ответни удари. Разследващите откриват, че някои от облиците на надгробните камъни са били рисувани, само че без да се унищожава нищо друго.

Именно в този миг е хванат Анатоли. Осем служителя на реда отиват в дома му, с цел да го задържат, тъй като считат, че точно той е причинителят, въпреки всичко няма различен толкоз буен обожател на гробищата в района. Първоначално са желали да го разпитат, само че е било задоволително да влязат в жилището му и да създадат шокиращи открития.

45-годишният мъж живее със своите родители в дребен апартамент, странното е, че има място за няколко кукли с човешки размери. Повечето фигури приличали на антични кукли. Носили хубави облекла, някои били с високи ботуши, други имали даже грим, като Московин покрива лицата им с плат. Ръцете им също са с покрити, само че най-странното е, че това не са кукли.

Оказва се, че Анатоли е мумифицирал трупове на девойки, които е изровил от гробовете.

Когато полицията се пробва да реалокира една от куклите, от гърдите ѝ стартира да се чува музика. Оказва се, че психопатът е сложил музикална кутия във всяка една.

Направени са фотографии и плакети на всички надгробни камъни, които са били атакувани, също така откриваме и наръчници за мумифициране на телата. Полицията също по този начин разкрива, че облеклата на мумиите били точно облеклата, с които са заровени.

По-късно излиза наяве, че Анатоли желал да има някаква интеракция с дамите, когато ги допира, по тази причина сложил и разнообразни играчки, които да имитират някаква реакция. Една от мумиите имала късче от надгробната си плоча в себе си, само че скрита в тялото ѝ. В множеството тела е намерено и изсушено сърце.

Анатоли признава, че направил всичко собственоръчно и съумял да мумифицира сполучливо множеството трупове. Поставил изкуствени очи на един мъртвец, с цел да може дружно да гледат детски филмчета. Историкът декларирал, че харесвал всичките си кукли, само че в гаража имал няколко, които към този момент не харесвал и по тази причина ги зарязал.

Пред полицията декларирал, че изкопал гробовете, тъй като се чувствал уединен и защото не бил привързан, имал потребност да задоволи своята фантазия от ранно детство. Руските домове не разрешавали на Анатоли да осинови дете, тъй като нямал задоволително пари. И най-вероятно това е по-добрата вест, защото доста елементарно може да се забележи и изискването, в което живее въпросният господин – с мумии.

Московин очаквал от науката да открие метод да връща мъртвите назад към живот и се надявал, че по този начин ще има същински партньорки. За реализиране на задачите си е имал потребност от малко сол и готварска сода, нищо повече.

Семейството на Анатоли, т.е. неговите родители, на практика не знаели от кое място пристигнали куклите, само че даже и не попитали. Логично, въпреки всичко са на възраст и виждат много проблеми със сина си.

Елвира е работела като професор и не знаела, че синът им мумифицира мъртъвци в гаража. Смятали, че това е някакво занимание, което щяло да премине, само че по този начин и не попитали от кое място са взети въпросните кукли.

При цялостен обиск са открити към 29 кукли, които варирали сред 3-годишна възраст до 25-годишна възраст. Един от труповете е на дете на 9-годишна възраст. Броят на закононарушения, които Московин е направил, са прекалено много за изброяване. Медиите го кръщават „ Господарят на мумиите “.

Съседите също били шокирани, когато разбрали с какво се е занимавал въпросният господин. Както постоянно, те били безапелационни, че това е бил спокоен и доста непретенциозен човек, който в никакъв случай не е обидил или наранил някого. Единственото неодобрение е идвало от обстоятелството, че някаква странна миризма се носила от неговия апартамент и неговия гараж. Не се стигнало до сигнализиране в полицията, тъй като всички считали, че ароматите идвали от канализацията в постройката, което е проблем на множеството панелни жилищни здания в Русия.

В съдът излиза наяве, че Анатоли се признава за отговорен по всички 44 обвинявания. Пред потърпевшите декларира, че те са изоставили своите близки, а той ги е върнал назад към живота и ги държал на топло.

По думите на правосъдните лекари, индивидът страда от остра форма на шизофрения и е наказан да лежи в психиатрично заведение до 2018 година Твърди се, че след тази година може да мине на домашно лекуване, само че мнозина не са изключително съгласни с концепцията. По мнението на лекари, които лекуват „ професора “, той почнал да се усъвършенства, само че остават много скептични по тематиката.

След издадената присъда, гробарят няма опция да работи в нито една медия, родителите му живеят в изолираност и рядко се демонстрират на открито. Един път фамилията признало, че обмисля самоубийство, заради простата причина, че е изцяло невероятно да се живее с сходен черен щемпел.

На потегляне към лечебното заведение, странният човек помолил управляващите да не погребват мумиите прекомерно надълбоко, тъй като той самият считал да ги изрови назад, когато излезе на независимост. Властите в Русия отхвърлят да дават повече информация по делото, което в действителност е притеснително.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР