Във всяка от вашите клетки има малка химическа лаборатория, която

...
Във всяка от вашите клетки има малка химическа лаборатория, която
Коментари Харесай

Разберете как работи вашият метаболизъм, за да губите ефективно килограми

Във всяка от вашите кафези има дребна химическа лаборатория, която работи непрекъснато, с цел да трансформира храната ви в сила. Разберете по какъв начин този развой въздейства върху вашия тонус, тегло и даже въодушевление, с цел да извършите метаболизма си допустимо най-бърз и ефикасен.

Мислете за това като за мотора на вашите кафези, който продължава да работи. Както автомобилът работи на газ, по този начин тялото ви работи с калории, които са единици сила.

Повечето се изгарят при вършенето на ежедневните процеси, значими за нашето битие - зареждане на клетките и поддържане на сърцето, циркулация на кръвта, придвижване на белите дробове, работа на храносмилателната система, функционалност на мозъчните неврони (всъщност, мозъкът ви самичък се нуждае от 420 калории дневно единствено с цел да продължите да функционирате). Винаги изгаряте калории, даже до момента в който спите.

Просто казано, ето по какъв начин работи метаболизмът ви:

1. Ядете храна.

2. Тялото ви я разгражда на най-простите ѝ форми - въглехидрати, протеини и мазнини.

3. Калориите в тези съставни елементи се преобразуват в сила, употребена от вашите кафези и тъкани за напредък и възобновяване.

Знаем какво в действителност желаете да разберете, а точно има ли метод да изгорите повече, т.е. да постигнете по-бърз метаболизъм? Отговорът е ДА. Започнете, като подбирате това, което ядете. Също по този начин се движете повече. Важен фактор за метаболизма е и генетиката. Може да имате естествено по-бърз или муден метаболизъм, макар че методът на живот оказва най-голямо въздействие.

 намаляване и метаболизъм

Знайте и че дълготрайният стрес освобождава хормони, които пречат на храносмилането, тъй че храната не се употребява толкоз дейно. А това забавя метаболизма.

Сънят е сериозно значим за метаболизма. Когато тялото не получава задоволително количество почива от здравословен сън, то изпада в режим опазване, тъй че изгаряте по-малко калории.

Докато тялото разгражда храната, мозъкът получава сигнали за противоположна връзка от питателните субстанции, хормоните и какъв брой се движите и взема решение дали да употребява калориите незабавно, или да ги съхранява

Точно по тази причина не пропускайте значимите хранения – закуска, обяд, вечеря. Последователното приемане на калории предотвратява изпращането на подправени сигнали до мозъка. Той не изпитва апетит и не натрупа калории, които след това се трансформират в мазнини. Хапвайте малко, само че постоянно.

Пропуснете нискохранителни елементарни въглехидрати. Те се усвояват толкоз бързо, че стартират каскада от метаболитни реакции, която скоро още веднъж ви оставя гладни. Така стартирате да ядете повече и надлежно да трупате килограми. Хранете се с влакнести комплицирани въглехидрати и протеини, които ще ви заситят и по този начин ще ядете по-малко.

Не пропускайте и упражненията. Те като се изключи че укрепват мозъка, сърцето и мускулите, подтикват и бързото горене на калории и надлежно метаболизма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР