Във всички случаи се прилага една и съща схема. Ако

...
Във всички случаи се прилага една и съща схема. Ако
Коментари Харесай

От безсилие! Прокуратурата удря МВР, иска да й запуши устата

Във всички случаи се ползва една и съща скица. Ако даден полицейски чиновник даде информация за работата по някой случай, държавен обвинител незабавно му образува дело за това, че е разгласил “тайна” без знанието на наблюдаващия прокурор. Следват покачване на обвинявания, разпити, ангажиране на юристи, финансови разноски. Отделно са нерви и терзания.

Последният случай е от 30 ноември т. година Софийска районна прокуратура се е прицелила в пътен служител на реда от Столична дирекция на вътрешните работи, който е дал изявленията за злополука в столицата от 9 ноември. Според прокурор Куцкова, въпросният чиновник е разгласил “множество материали” по към този момент формирано досъдебно производство”, без да е поискано позволение от наблюдаващ прокурор.

Припомняме ви, че през октомври също тази година, прокуратурата стартира следствие за оповестяване на следствена загадка от чиновници на чиновници на Министерство на вътрешните работи и ДАНС във връзка оповестени данни за арестувани трима души, обвинени в индустриален шпионаж в оръжейния цех „ Арсенал “.

От информацията на прокуратурата се разбра, че въпросните арести са били разгласени „ без позволение от наблюдаващия прокурор “.

Не е загадка, че прокуратурата се отнася ревностно към всеки опит на Министерство на вътрешните работи да се похвали пред обществото за свършената работа. Доскоро държавното обвиняване даваше информация за дейностите на проверяващите органи, вярвайки, че по този метод написа позитивите на себе си.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР