Във всеки дом трябва да има по един специален буркан,

...
Във всеки дом трябва да има по един специален буркан,
Коментари Харесай

Хрупкави бисквити с парченца шоколад

Във всеки дом би трябвало да има по един специфичен буркан, в който да се съхраняват по доста от тези неустоими хрупкави бисквитки

Необходими Продукти

● брашно - 400 г
● масло - 250 г
● естествен шоколад - 200 г
● пудра захар - 180 г (около една чаена чаша)
● яйца - 2 бр.
● ванилия - 2 бр. или есенция по желание
● сол - 1 щипка
● пудра захар - 1 к.ч. за овалване

Начин на подготвяне

Брашното пресяваме авансово с щипка сол. Нарязваме на дребни късчета маслото, което би трябвало преди този момент да е стояло в ледник го прибавяме към брашното.

Смесваме пудрата захар с яйцата и ванилията. Разбиваме. Прибавяме тази примес към брашното и разрушаваме с кухненски робот миксер, с плъгини за тесто. Разбира се, става и на ръка.

Шоколада нарязваме на дребни късчета. Добавяме го към сместа и разбъркваме леко, единствено едвам се смесят.

С ръце навиваме сместа на фино руло и по-късно я овалваме в пудра захар. Навитото руло завиваме в кухненско фолио и слагаме във фризера за най-малко едно денонощие.

Преди да печем бисквитите изваждаме рулото за към 20-30 минути и оставяме да престои в ледник. Нарязваме на кръгчета рулото, като шайбите би трябвало да с дебелина към 1 см.

Поставяме в тава, застлана с хартия за печене. Имайте поради, че сладките усилват размера си при печене и получават подобаваща кръгла форма.

Печем в авансово загрята на 180 градуса фурна, за 6-7 минути.

В никакъв случай не ги препичайте, защото по този начин шоколадът може да придобие противен усет, а и самите сладки да се деформират и разлеят прекомерно доста. Могат да се хапват и още топли.

Хрупкавите бисквити с късчета шоколад са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР