Във всеки дом има разклонители и често ги използваме без

...
Във всеки дом има разклонители и често ги използваме без
Коментари Харесай

Домакинските уреди, които никога не трябва да включвате в разклонител

Във всеки дом има разклонители и постоянно ги използваме без даже да се замисляме за общите ограничения за сигурност.

Най-добре е да употребявате обособен контакт за всяко устройство, изключително когато става въпрос за съоръжение, което употребява прекалено много електрическа сила.

Запомнете едно просто предписание - общата мощ на по едно и също време включеното съоръжение не би трябвало да надвишава допустимото натоварване, в противоположен случай може да възникне прегряване и пожар.

Ето кои са уредите, които в никакъв случай не би трябвало да включвате в разклонител:
 Как се чисти тостер Как се чисти тостер
Кога за финален път почистихте тостера си? Въпреки че множеството от нас го употребяват всекидневно, тостерът евентуално не е в челните редици,...

Хладилник и фризер

Правилата за приложимост категорично показват, че за хладилниците и фризерите би трябвало да бъде самостоятелен независим контакт. Ако тези уреди се свържат към удължителен кабел, са вероятни скокове на напрежението. В резултат експлоатационният живот на оборудването ще намалее и не са изключени повреди.

Микровълнова печка

Микровълните печки също са измежду тези уреди, които употребяват доста електричество. Никога не ги използвайте с разклонител.

Тостер
 Тостер изпича селфита върху филийки самун Тостер изпича селфита върху филийки самун
Компания във Вермонт предлага нова услуга - изпращате й ваше селфи и тя ви връща тостер, който възпроизвежда портрета ви, изпичайки го...

В тостера има голям брой жици, които се нагряват до висока температура, с цел да придадат златиста коричка на парчето самун. Използването на удължител в тази ситуация може да докара до прегряване и запалване.

Бойлери и климатици

Ако имате бойлер в дома си, тогава евентуално знаете, че той е най-честата причина за пожар. Климатиците рядко се възпламеняват, само че и те, както и бойлерите, употребяват огромно количество сила. Бъдете деликатни и използвайте независим контакт за тези уреди.

Разклонител, обвързван с различен разклонител

Това е жестоко нарушаване на ограниченията за сигурност и заплашва освен оборудването, само че и жителите на дома. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР