Във временно окупирания Бердянск руснаците убиха две 16-годишни момчета заради

...
Във временно окупирания Бердянск руснаците убиха две 16-годишни момчета заради
Коментари Харесай

Руснаците преследваха и убиха две момчета в Бердянск, прощално видео трогна хиляди

Във краткотрайно окупирания Бердянск руснаците убиха две 16-годишни момчета поради това, че са били срещу окупацията. Преди това момчетата - Тигран Оганисян и Никита Ханганов, са били преследвани, заяви Униан.

В мрежата се появи видео, в което Тигран споделя, че ще бъде погубен и си взема довиждане.

„ Всичко това е гибел, момчета. Сбогом! Слава на Украйна! “ – споделя младежът, чиито прощални думи провокираха в мрежата вълна от съпричастност и яд към окупаторите.

Тигран Оганисян и Никита Ханганов – и двамата родени през 2006 година – са влезнали в пердах с преследващите ги окупатори, като съумели да унищожават съветски боен и локален колаборант, заяви омбудсманът на Украйна Дмитро Лубинец.

" По-рано момчетата и фамилиите им са били подложени на преследвания. Впоследствие единият от тях - Тигран Оганисян, е бил отвлечен то дома му. Той е бил разпитван грубо и подлаган на мъчения с електрически ток. " – споделя омбудсманът.

Двамата младежи са били упрекнати от Следствената комисия на Русия в подготовка на измама на железопътна линия, за което са били застрашени от 20 години отнемане от независимост.

" Когато обстановката беше огласена, Европейският парламент изиска момчетата за бъдат пуснати на следена от Украйна територия – руснаците не ги пуснаха. Ние от своя страна се опитвахме да ги върнем вкъщи по разнообразни способи. " – отбелязва Лубинец.

Днес двете 16-годишни момчета са герои, последните думи на единия бяха " Слава на Украйна ", споделя омбудсманът.

Той добавя, че светът би трябвало да разбере, че всеки ден в окупираните територии се нарушават правата на индивида и до момента в който Украйна не си върне своите територии, това ще продължава.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР