Във времената на карантина повечето хора спазват задължителните изисквания и

...
Във времената на карантина повечето хора спазват задължителните изисквания и
Коментари Харесай

Наш зъболекар попиля алчните си колеги заради COVID-19

Във времената на карантина множеството хора съблюдават наложителните условия и лимитират до най-малко опциите за болест. Това важи и за зъболекарите, които до неотдавна не знаеха по какъв начин ще се действа при по този начин създалото се състояние.

От съюза даже излязоха с декларация, а от съсловната организация се сплотиха към мнението, че би трябвало да се одобряват най-много незабавните пациенти или най-малко да се ограничи до най-малко скупчването на повече хора в чакалните.

Не всички зъболекари у нас, обаче, съблюдават това. Има даже такива клиники, които оферират и бонуси, в случай че им се докара нов пациент.

Това провокира гнева на доктор Антон Козаров, който се обърна към сътрудниците си в една от фейсбук групите.

Ето какво написа той:

Ще си разреша да напиша нещо, което ще раздели най-вероятно сътрудници на 2. Нещо, което доста няма да одобрят, само че смятам това за мой дълг към обществото, а той седи над този към колегията.

От няколко дни водим полемика - дали да работи, какво да работим, по какъв начин да го работим и тн. Всеки има своето мнение съгласно своите убеждения и потребности.

ЗА МЕН е: всичко, което не ни е първично належащо - носи риск. Това е безконтролно към личното ни здраве, към околните ни, към пациентите ни, към обществото. Консуматорското мислене е взело връх.

Мислите ли, че държанието Ви е отговорно? Към пациентите, към личния състав, към околните им? Към самите Вас?

Можете ли да гарантирате, че никой от личния състав не е пресносител? Ако да - по какъв начин? А че някой от пациентите не е?

Смятате ли, че е морално, професионално, етично (и каквито друго софистицирани термини изберете) по време на пандемия, да бууствате реклами във фейсбук? Смятате ли, че е редно в този момент да сменяте пломби?

Да призовавате да водят още другари, т.е. да струпвате хора на едно място, криейки се зад това, че работите единствено по неотложност?

Ще си разреша да обявявам нещо изпратено ми от засегнат сътрудник тази заран, това за мен в персонално качество преля чашата.



Спрете се. Проявете разсъдък и отговорност като съсловие. Защото след black week ще можете да пуснете черен месец, а най-после това ще остане за нацията ни като черната година, само че не в търговски смисъл.

Domani e troppo tardi!

Заставам зад позицията си и всяка една от по-горните думи с името си.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР