Във време, в което водещите автомобилни концерни все още не

...
Във време, в което водещите автомобилни концерни все още не
Коментари Харесай

Мъск обеща напълно безпилотна Tesla до края на 2020 г.

Във време, в което водещите автомобилни концерни към момента не са подготвени с изцяло самостоятелни коли, от Tesla дават обещание да предложат " съвършения автопилот " до края на 2020 година Проблемът обаче е, че той няма да може да се употребява.

Пред списание Fortune изпълнителният шеф на компания Илон Мъс съобщи: " През 2020 година нашите коли ще могат да дойдат и да ви вземат от паркинга и да ви закарат до крайната точка на пътуването ви без никаква интервенция от ваша страна ".

Именно Tesla е един от пионерите при потреблението на автопилот, само че това не минава без проблели. През 2016 година във Флорида катастрофира Tesla Model S, който ще движеше на самостоятелен режим, а водачът му Джошуа Браун почина на място. Тогава системите на електрическия автомобил не разпознаха пресичащ пътя камион и не съумяха да предотвратят конфликт

След случая Департаментът по превоза на Калифорния забрани на Tesla да употребява думата " автопилот " при описанието на системите за сигурност на своите коли, с цел да не пораждат илюзии у хората. Съответно компанията престана да тества самостоятелни машини в своя роден щат.

Въпреки това, от есента на 2016 година колите на Tesla са оборудвани с инсталация, нужна за напълно безпилотно придвижване (4-о и 5-о равнище по класификацията на SAE). Тя включва камери за кръгообразен преглед, ултразвукови сензори и насрещен радар. Засега тази система не работи на цялостна мощ, защото производителят към момента не е приключил програмата за ръководство.

Другият проблем е, че законодателството към момента не е готово за поява на безпилотни коли по пътищата. Според Мъск, още следващата година в колите на Tesla може да се появи алтернатива " безвреден сън ", при която возещите се в машината спят умерено, до момента в който тя ги транспортира. Използването на системата обаче евентуално ще бъде отсрочено във времето, с цел да може да бъдат позволени законовите спънки пред потреблението на самостоятелни транспортни средства.

Снимка: Tesla

automedia.investor.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР