Във връзка със защита на икономическите интереси на потребителите, от

...
Във връзка със защита на икономическите интереси на потребителите, от
Коментари Харесай

КЗП започва проверки на пелети, дърва за огрев и въглища

Във връзка със отбрана на икономическите ползи на потребителите, от тази седмица КЗП стартира контролна дейност на предлаганите за продажба артикули – дърва за огрев, дървесни пелети и въглища в търговски обекти с териториален обсег в цялата страна по съблюдаване условията на Закона за отбрана на потребителите /ЗЗП/.

Обхватът на инспекциите ще бъде във връзка с:

- Общо обвързване за даване на информация (основни характерности на стоките, данни за търговеца, последна цена, когато е използвано условия за доставка/плащане и други, етикетиране, обозначаване на цените и спомагателни услуги, ценоразпис, издаване на документ за покупка и т.н.).
 istock istock
В хода на осъществяваните инспекции на предлаганите за продажба дървесни пелети, е належащо да се откри съществуването на информация за сходството на продукта с относимите стандарти за пепел и калоричност.

Комисия за защита на конкуренцията следи пазара на твърди горива

В случай, че е налице такава информация, ще се изискват документи, удостоверяващи изпитване по съответните стандарти. В случай, че не е налице информация за сходството на продукта с относимите стандарти, ще се вземат проби за изпитване в акредитирана лаборатория.

Проверките ще продължат доникъде месец ноември.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР