Във връзка със зачестилите случай на морбили в страните от

...
Във връзка със зачестилите случай на морбили в страните от
Коментари Харесай

В МБАЛ Д-р Ат. Дафовски - Кърджали обсъдиха рисковете от разпространение на морбили

Във връзка със зачестилите случай на морбили в страните от Европейски Съюз и Балканите, в МБАЛ “Д-р Ат. Дафовски “ - Кърджали, се организира медицински колегиум, на който лекари и експерти по здравни грижи бяха осведомени с най–новите данни за разпространяването на инфекцията измежду деца и възрастни, оповестиха от лечебното заведение.

Идеята на управлението на болничното заведение е да бъде показан разбор на заболеваемостта и трендовете в Европа и околните до България страни, като се сложи акцент върху нуждата от предварителна защита и съответна реакция заради заплахата от появяването на морбили и у нас.

Д-р Магдалена Маринова, експерт по инфекциозни заболявания, изясни, че възходящият брой случаи на морбилна зараза в Европа и прилежаща Турция допуска нараснало внимание от страна на медицинските експерти.

По думите й, действителна е заплахата да се внесат случаи извън и болестта да засегне неимунизирани или ваксинирани единствено с една доза.

Д-р Маринова акцентира, че в Кърджали сега имунизационният обсег с първа доза е 96%, а с втора – 92%. Специалистката бе безапелационна, че би трябвало да се работи непрекъснато за постигането на високо имунизационно покритие, което е причина за постигането на добър групов имунитет и недопускане на разпространяването на инфекцията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР