Във връзка със стартирането на проект Подобряване природозащитното състояние на

...
Във връзка със стартирането на проект Подобряване природозащитното състояние на
Коментари Харесай

Представят проект на ЮИДП Сливен, чрез които се предвижда залесяване на до 151.2 ха площ

Във връзка със стартирането на план „ Подобряване природозащитното положение на горски естествени местообитания и подкрепяне на екосистемните услуги, предоставяни от горите, посредством използване на лесовъдски практики и залесяване на територията на Югоизточно държавно дружество Сливен “, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз “ ще се организира встъпителна конференция, оповестиха от ЮИДП Сливен.

Пресконференцията ще се състои в конферентната зала на „ Югоизточно държавно дружество “ Директива за птиците – Сливен на 6 юли от 11.00 часа.

Участие ще вземат инж. Димчо Радев, шеф на ЮИДП – Сливен, инж. Златка Азманова, заместник-директор на ЮИДП – Сливен и координатор на плана, инж. Цветомир Калчев, началник на плана, който ще показа главните данни и спецификата по обособените действия и инж. Димитринка Калчева, специалист „ Мониторинг и докладване “, която ще опише повече за предстоящите резултати и напредъка.

С реализирането на плановото предложение ще се подкрепи възстановяване на природозащитното положение на горски естествени местообитания и екосистемните услуги, предоставяни от горите, посредством осъществяване на лесокултурни мероприятия, включващи разчистване и почвоподготовка, залесяване, попълване и развъждане на горски култури, поддържане на семепроизводствени градини, семесъбиране и действия в разсадниците, както и използване на лесовъдски процедура при развъждане на млади насаждение и подкрепяне на естественото обновяване на горите на територията на „ Югоизточно държавно дружество “ Директива за птиците – Сливен.

В рамките на плана се планува залесяване на до 151,2 ха и попълване на площи до 148,4 ха от територията на ЮИДП Директива за птиците Сливен, както и действия, съпътстващи и подпомагащи главната цел на плана. Изпълнението ще се осъществя на територията на 42 бр. предпазени зони по директивите за местообитания и директивите за птици.

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 9 999 999,85 лева, от които 8 499 999,87 лева от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз и 1 499 999,98 лева по предпочитана ос 3 „ Натура 2000 и биоразнообразие ” на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР