Във връзка със случая Малора е образувано досъдебно производство за

...
Във връзка със случая Малора е образувано досъдебно производство за
Коментари Харесай

Заради преправени резултати: Две лица са задържани след случая Малорад

" Във връзка със случая Малора е формирано досъдебно произвеждане за това, че на 29.10 към 23 часа в секционна изборна комисия в село Малорад длъжностно лице е преправило резултати от локалните избори. За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 5 години ", съобщи на брифинг прокурор Емилиян Костов, представител на Районна прокуратура-Враца.
Прочетете още
По думите му са дадени съответни инструкции на проверяващите органи.

" Разпитани са голям брой очевидци - членове на СИК, покровители, претенденти за общински съветници. Изискан и привързан по делото е записът от видеонаблюдението. Назначена е видеотехническа и лицево-идентификационна експертиза, както и на наличието на аудио файловете. Задържани през вчерашния ден ", добави прокурор Емилиян Костов.

При доказване на повдигнатото закононарушение, наказването съгласно Наказателния кодекс е от 1 до 5 години затвор.

Снощи членове на секционната комисия във врачанското село Малорад бяха привикани на разпит. Комисията стана известна с подправянето на бюлетини в интерес на избрани претенденти. Нарушенията са снимани от камерите за видеонаблюдение на броенето, а след това бяха излъчени в репортаж на Българска национална телевизия.

Прокуратурата се сезира по случая. Тази заран от държавното обвиняване ще дадат повече детайлности по почналото следствие.

В скандалния запис от онлайн преброяването след края на изборния ден, който ви показахме, се вижда по какъв начин членовете на СИК означават преференции за претенденти за общински съветници от селото.

Докато поправяли резултата, те заключили вратата, само че не запомнили да изключат камерата за наложителното видеонаблюдение и по този начин нашият екип съумя да открие нарушаването.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР