Във връзка със сключен договор на 1 декември 2022 г.

...
Във връзка със сключен договор на 1 декември 2022 г.
Коментари Харесай

На територията на Община Севлиево вече функционира система за разделно събиране на отпадъци

Във връзка със подписан контракт на 1 декември 2022 година сред Община Севлиево и най–голямата организация по оползотворяване на боклуци от опаковки „ Екопак България ” АД, на територията на община Севлиево стартира действието на система за разделно събиране на боклуци от опаковки и от отпадъчните материали (хартия и картон, метали и пластмаси и стъкло).

Трицветната система за разделно събиране е построена напълно от пластмасови контейнери вид „ Иглу “, всеки с съдържимост от 1 500 л. и общ размер на всяка обособена точка от 4 500 л. В сините контейнери се събират хартиени и картонени боклуци от опаковки. В жълтите - пластмасови и железни, а в зелените контейнери – стъклени боклуци от опаковки.

За първи път разделно събиране на боклуци от опаковки, с изключение на в град Севлиево, ще се прави и в други обитаеми места – селата Ряховците, Петко Славейков, Кормянско, Сенник, Градница и Бериево.

Разпределението на контейнерите по обитаеми места е както следва:

град Севлиево – 48 сини, 48 жълти и 48 зелени контейнера;

село Ряховците – 3 сини, 3 жълти и 3 зелени контейнера;

село Петко Славейков – 2 сини, 2 жълти и 2 зелени контейнера;

село Градница – 3 сини, 3 жълти и 3 зелени контейнера;

село Сенник – 2 сини, 2 жълти и 2 зелени контейнера;

село Кормянско – 2 сини, 2 жълти и 2 зелени контейнера;

село Бериево – 1 наследник, 1 жълт и 1 зелен контейнера;

Системата за разделно събиране ще се обслужва със профилирана техника –сметоизвозващ автомобил, оборудван с хидрокран и преса, който е екипиран със сменяеми табели, указващи типа боклуци и цвета на обслужваните контейнери по открития график.

Сините контейнери ще бъдат извозвани два пъти месечно за града, и един път в месеца за останалите обитаеми места. Жълтите - два пъти месечно за града, и веднъж месечно за останалите обитаеми места, а зелените - два пъти годишно. С цел оптимизация, честотата на обслужване на контейнерите предстои на смяна при препълване или незапълване на съдовете с боклуци от опаковки.

Община Севлиево призовававсички поданици и притежатели на търговски обекти в посочените обитаеми места да употребяват по предопределение наличните контейнери за разделно събиране, като по–обемистите кашони и бутилки би трябвало да бъдат сгънати или нарязани, за прекосяването им през отворите на съдовете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР