Във връзка със ситуацията от последните часове, в която представители

...
Във връзка със ситуацията от последните часове, в която представители
Коментари Харесай

КНСБ също осъди протеста на медицинските сестри

Във връзка със обстановката от последните часове, в която представители на здравното съсловие демонстрираха анархосиндикални форми на митинг, държим да подчертаем, че не поддържаме сходни прояви.

Това написа в позиция на КНСБ и Федерацията на синдикатите в здравеопазването-КНСБ във връзка митинга на медицинските сетри, които са се барикадирали в постройката на Народното събрание. Публикуваме позицията без редакторска интервенция:

Столична гилдия на БЛС: Борисов да не се поддава на шантаж от 5 медицински сестри с неразбираема принадлежност

"Не одобряваме използването на провокативни принадлежности при протестни дейности, включването на политически лица в тях и съзнателно нарушение на публичния ред.

Напомняме, че КНСБ и Федерацията на синдикатите в опазването на здравето - КНСБ постоянно са подкрепяли и ще поддържат настояванията на всеки, който се бори и стачкува за по-високи хонорари и възстановяване на изискванията на труд. Има одобрени и законоустановени способи. Всеки би трябвало да дава отговор пред закона.

Дариткова с остра рецензия към НСО, депутатите се изпокараха грубо поради медицинските сестри

Както и до момента, продължаваме да настояваме за осъществяване на постигнатите договорености в Колективния трудов контракт в бранш Здравеопазване ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР