Във връзка с валежите от сняг започна извършване на обработки

...
Във връзка с валежите от сняг започна извършване на обработки
Коментари Харесай

Сняг вали в Благоевград, пътните настилки са мокри и хлъзгави

Във връзка с преваляванията от сняг стартира осъществяване на обработки със смеси против замръзване в София. По-обилен е снеговалежът във високите планински елементи. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Обработват се улици и булеварди, както и общински пътища, по които се движи градския превоз в регионите Панчарево и Витоша. Със смеси се обработват и съществени улици в планинските региони.

Опесъчаване и разчистване на снежна маса е направено в Природен парк „ Витоша “ на планинските пътища „ Драгалевци – Алеко “ и „ Бояна – Златни мостове “. В подготвеност над 140 снегопочистващи машини. Екипи на Столичен инспекторат управляват дейностите по снегопочистване. Към момента градският превоз се движи по нормалните си направления. Екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ правят обходи на терен. Напомняме на водачите да употребяват колите си оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат деликатно и със съобразена скорост.

Водачите да бъдат бдителни и да съблюдават разпоредбите за придвижване. За това прикани шефът на Групово дело „ Национална полиция “ основен комисар Христо Терзийски след обход на автомагистрала „ Тракия “. Към момента трафикът е натоварен, само че не се виждат натоварени пътни сектори на територията на страната. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Над 280 патрула на Пътна полиция реализират надзор, изключително на скоростните режими, с целия механически запас и средства. Осигурени са и повече от 80 необозначени полицейски автомобила, които ще се движат в транспортните потоци и ще следят и снимат водачи с рисково държание. Общо 24 екипа на Дирекция „ Жандармерия “ са в подготвеност да подкрепят пътните служители на реда на територията на София, София-област и Перник. Това осведоми основен комисар Терзийски, който дружно с началника на отдел „ Пътна полиция ” комисар Звезделин Колев и основен контрольор Владислав Павликянов - шеф на Националния координационен център за безвредно придвижване по пътищата, направи обход по автомагистрала „ Тракия “. Към сегашния миг трафикът е натоварен, само че не се виждат натоварени пътни сектори на територията на страната. Очаква се по-засилено придвижване в посока към София, към Благоевград, както и по автомагистрала „ Хемус “. На територията на някои области към този момент са почнали снеговалежи, по тази причина водачите да бъдат бдителни - прикани основен комисар Терзийски.

В Монтана поривите напразно доближават до 17-20 м/с, заяви за Радио „ Фокус “ – Видин дежурният чиновник в Хидрометеорологичната станция в града. Вятърът е мощен, северозападен, а облачността е вплътнена, чака се в по-късните часове на деня да стартира да вали дъжд, който ще премине в сняг. На Петрохан от обяд към този момент вали дъжд, който в по-високата част на прохода минава в сняг. Трафикът през прохода е засилен в посока София.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР