Във връзка с усложнената обстановка с COVID-19 Гърция затвори за

...
Във връзка с усложнената обстановка с COVID-19 Гърция затвори за
Коментари Харесай

Гърция затваря за чужденци най-голямото ГКПП с България за през нощта


Във връзка с усложнената конюнктура с COVID-19 Гърция затвори за влизане на чужденци през нощ та Граничен контролно-пропусквателен пункт “Промахон ” като се изключи товарните коли.

Между 00:30 ч. и 05:00 ч. през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Промахон “ се пропущат единствено гръцки жители с леки коли и рейсове, сочи информация на гръцката гранична полиция, съобщи БГНЕС. Товарните коли сe пропущат без смяна, както до момента.

В някои области на Гърция е въведено краткотрайно ограничаване на придвижването в нощ ните часове. За зоните, попадащи в равнище 3 (оранжево) и равнище 4 (червено), е неразрешено придвижването в интервала от 00:30 ч. до 05:00 ч. Изключения се позволяват за работещите нощ на промяна или при незабавни случаи (проблеми, свързани със здравето).

По данни на българското посолство в Атина поради влошената епидемиологична конюнктура от 06:00 ч. на 29 октомври 2020 година окръг Серес, където попада и Промахон, както и окръг Йоанина, ще влязат в така наречен алена рискова зона със степен 4. Вследствие на това може да бъде наложена възбрана за придвижване както отвън, по този начин и в границите на съответните области, прецизират от Министерство на външните работи.

Считано от 06:00 ч. на 29 октомври 2020 година ще се увеличи и равнището на риск до равнище 3 (оранжево) на област Родопи, с център град Комотини.

Според картата за здравна сигурност и отбрана против инфекцията Сovid-19 в Гърция все още в равнище на риск 3 (оранжево) попада и град Солун и региона към него, както и област Атина.

Сред ограничаващите ограничения в „ алената “ и „ оранжевата “ зони са и наложително носене на защитни маски в такситата, леките коли, в случай че водачът не е самичък или с него пътуват родственици от първа степен. Маските са наложителни и в професионалните МПС, когато с изключение на водача има и различен личен състав или пасажери. За регионите от равнище на риск 3 и 4 оптималният позволен брой на пътуващите в лек автомобил е трима души. При неспазване на разпоредбите на всеки извършител се постанова санкция от 150 евро.

Посочените ограничения и ограничавания ще се ползват до 9 ноември 2020 година След тази дата, на база на развиването на епидемиологичната конюнктура, ще бъдат подхванати последващи дейности от страна на способените гръцки управляващи. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР