Във връзка с усложнената епизоотична обстановка по отношение на заболяването

...
Във връзка с усложнената епизоотична обстановка по отношение на заболяването
Коментари Харесай

БАБХ със съвети към дружествата за защита на птиците, ловците и туристите, относно Инфлуенца по птиците

Във връзка с усложнената епизоотична конюнктура във връзка с болестта Високо патогенна инфлуенца по птиците (ВПИП), Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) припомня:

Агенцията е формалния способен орган в страната за надзор на заразните болести в т.ч и на Инфлуенца по птиците.

Членовете на сдруженията за отбрана на птиците, ловците и туристите могат да спомагат на способния орган при реализиране на надзора при диви птици за заболяването Високо патогенна инфлуенца по птиците (ВПИП). Това ще подкрепи БАБХ да изследва по какъв начин заболяването е разпределена географски и при другите типове птици.

При разкриване на мъртви птици, констатиране на птици с некоординирани придвижвания или определяне на изменение от естествения тип на вътрешните органи при първичната обработка на отстрелян дръпнат дивеч неотложно би трябвало да се осведоми Областната дирекция по сигурност на храните, на чиято територия се намирате или на горещия телефон на БАБХ: 0 700 12 299.

Пълния текст на НАСОКИ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ОТКРИВАНЕ НА ТРУПОВЕ НА МЪРТВИ ДИВИ ПТИЦИ ИЛИ ПТИЦИ С НЕТИПИЧНО ПОВЕДЕНИЕ, може да намерите на следния линк:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР