Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на

...
Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на
Коментари Харесай

Един човек от новорегистрираните с COVID-19 в Шуменско е хоспитализиран

Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Шумен и региона, РЗИ - Шумен осведоми:

В Единният информативен портал за COVID-19, за 28.09.2020 год., са регистрирани 3 нови случая на лица от област Шумен с позитивни проби за COVID-19. Направени са 21 PCR теста.

Разпределението им по общини по сегашен адрес на лицата е, както следва:Община Шумен – 2 – 1 мъж на 69 год. от гр. Шумен и 1 мъж на 40 год. от с. Царев брод; Община Венец – 1 мъж на 70 год. от с. Боян.

От новорегистрираните 3 случая, прието в болница е 1 лице. Изготвени са наставления на контактните лица на доказаните случаи за наложителна 14 - дневна домашна карантина.

На лекуване в „ МБАЛ-Шумен “ АД има 24 пациенти с Коронавирус -19, от които двама са настанен в ОАИЛ. Едно лице е прието в болница в МБАЛ гр.Силистра.

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани позитивни проби за Коронавирус - 19 в осведомителната система, доближиха 345 лица. Настанени в лечебни заведения са 25 пациента; с леки признаци или без признаци на домашно лекуване са 28 лица; излекувани са 272 лица; умрелите са 20 лица. Починалите лица, при които е бил потвърден новият ковид от последното денонощие са две лица – 1 мъж на 59 год. с съпътстващо хронично белодробно заболяване и диабет и 1 мъж на 72 год. РЗИ – Шумен изрича съболезнования на околните на умрелия.

Медицински чиновници, при които е установен Коронавирус -19, са общо 20 лица. Лицата, сложени под карантина в област Шумен са 95.

Продължава епидемиологичното изследване от чиновниците на Регионална здравна ревизия - Шумен за определяне и предприемане на ограничения към позитивните и контактните лица.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР