Във връзка с публикувана информация от д-р инж. Александър Дунчев

...
Във връзка с публикувана информация от д-р инж. Александър Дунчев
Коментари Харесай

ЮЗДП: Открити са нарушения в частни гори около село Еремия!

Във връзка с оповестена информация от доктор инж. Александър Дунчев на персоналната му Facebook страница за осъществени нарушавания в частни гори в териториалния обсег на Търговско предприятие „ ДГС Невестино “ към ЮЗДП предоставяме следната информация:

За цитирания частен парцел, в който се твърди, че се правят нарушавания на 14.07.2022 г, уведомяваме, че в 8:30 часа на 01. 07.2022 година, по телефона в ЮЗДП постъпва същият сигнал с информация за същия парцел, за несъответствия на натовареното количество дървесина и описаното по транспортните билети.

От чиновници на ЮЗДП е осъществена документална инспекция, при която се открива, че се прави сеч и превозване на дървесина от парцел, благосъстоятелност на физическо лице с повърхност над 2 хектара, чиято защита и надзор не е в пълномощията на чиновниците по запазване на горите към Търговско предприятие „ ДГС НЕВЕСТИНО “.

Още в същия ден от шефа на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов е изпратено писмо изх. №06-05-194/01.07.2022г. до инж. Здравчо Тодоров – шеф на РДГ Кюстендил за сведение и предприемане на дейности по подготвеност.

Във връзка с информацията, от чиновниците на ИАГ град София и РДГ София е осъществена обстойна инспекция, при която са открити нарушавания при извеждането на сечта. От проверяващите са формирани общо 4 броя акта, както следва:

  • Акт №101187 от 01.07.2022г. на лицензирания лесовъд за не извършен надзор при създаване на краткотраен склад, който не е вписан в утвърждения софтуерен проект за извеждане на сечта.

  • Акт №101188 от 01.07.2022г. на лицензирания лесовъд за позволено превозване на дървесина до краткотраен склад без краткотраен билет.

  • Акт №000133 от 04.07.2022г. на разположение без издадено позволение за достъп до горска територия.

  • Акт №000134 от 04.07.2022г. на разположение без издадено позволение за достъп до горска територия.

Проверен е обектът по член 206 от Закона за горите, където е превозена дървесината и не са открити нарушавания.

Във връзка с постъпилия сигнал на 14.07.2022 година от чиновници на ЮЗДП се прави инспекция на място в подотделите в непосредствена непосредственост до частните гори, с цел да се откри има ли нарушавания.

Припомняме, че ЮЗДП е пионер във въвеждането на фоторегистър към системата на транспортния билет, с помощта на който постъпват сигнали за нарушаване при превозване на дървесина.

На всеки един постъпил сигнал, чиновниците на ЮЗДП се отзовават по допустимо най-бързия метод.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР