Във връзка с произвеждане на избори за общински съветници и

...
Във връзка с произвеждане на избори за общински съветници и
Коментари Харесай

Заявления за подвижна избирателна урна и за гласуване по настоящ адрес ще се приемат до 14 октомври

Във връзка с производство на избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година, Община Русе уведомява, чадо 14 октомври 2019г. (събота)вкл.избирателите с трайни увреждания, които не им разрешават да упражнят изборното си право в изборното помещение, само че желаят да гласоподават, следва да декларират желанието си в писмена форма чрезПриложение № 17-МИ.

Когато гласоподавателят не е подал заявление в инструкции нагоре период, той може да гласоподава с преносима изборна кутия, в случай че съобщи това не по-късно от 5 дни преди изборния ден (23.10.) и при изискване че на територията на обитаемото място е назначена преносима изборна комисия.

Заявлението би трябвало да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото наличие през интернет страницата на Община Русе по непрекъснатия адрес или по сегашния адрес, когато е подадено заявление по член 36 ИК за гласоподаване по сегашен адрес и лицето е вписано в изборния лист по сегашния му адрес.

При подаване на електронно заявление не се изисква електронен автограф.

Заявление –Приложение №13-МИза регистриране на гласоподавател в описите по сегашен адрес, чийто непрекъснат и сегашен адрес са в разнообразни обитаеми места, се прави документално в обитаемото място по сегашен адрес на лицетодо 14 октомври 2023 година в това число.

Условието за регистриране на гласоподавателя в изборен лист по сегашен адрес е регистрацията на сегашния адрес в съответното обитаемо място да е осъществена минимум 6 (шест) месеца преди изборния ден – до 28 април 2023 година в това число.

Електронните заявки за регистриране в изборен лист по сегашен адрес се подават посредством електронно заявление през интернет страницата на Групово дело ГРАО на адрес:https://regna.grao.bg/.Гражданите, подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес, могат да създадат информация за адреса на изборната секция в данните от окончателните изборни описи за гласуванеслед 17.10.

Гражданите могат да подават заявки в Зала 1 в постройката на общината на пл. „ Свобода ” № 6 всеки работен ден от 09:00 до 11:30 ч и от 13:30 до 17:00 ч.

Справки и информация по изборни описи – в Зала 1 и на тел. 082/881-612 и 082/ 881-671.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР