Във връзка с призива на Жозеф Дол, председател на ЕНП,

...
Във връзка с призива на Жозеф Дол, председател на ЕНП,
Коментари Харесай

ДСБ към Жозеф Дол: Общ фронт с ГЕРБ за европейския вот е невъзможен

Във връзка с апела на Жозеф Дол, ръководител на ЕНП, за общ фронт с ГЕРБ на идните европейски избори, Ви осведомяваме, че подобен е безусловно неосъществим. Това пишат в отворено писмо до водача на Европейската национална партия (EНП)от Демократи за мощна България (ДСБ).
" Ние също показваме своята угриженост за бъдещето на Европейския съюз, разрастващия се популизъм, шовинизъм и евроскептицизъм и облика на ЕНП като главен представител на демократичните проевропейски полезности ", показват от ДСБ.
Оттам допълват, че " с дейностите си ГЕРБ са потвърдили, че са част тъкмо от тези процеси, които заплашват проевропейската линия на Европа, тъй като работят в синхрон с популистките и антиевропейски сили на национално и европейско равнище ".
Заради дейностите на Борисов и ГЕРБ, участието на българските проевропейски партии в ЕНП стартира да наподобява компрометирано измежду българските жители, което може да бъде действителна заплаха за ЕНП на идните избори.
Напомняме, че през месец септември с болшинство от над две трети, европейският парламент установи съществуването на явен риск Унгария да извърши тежко нарушаване на върховенството на правото и полезностите, на които е построен Съюзът и придвижи гласоподаване на наказателна процедура против партията на Виктор Орбан - " Фидес ".
" За разлика от опълчването на водещи фигури от европейската десница, петимата депутати от ГЕРБ гласоподаваха против резолюцията. Така ръководещата партия у нас още веднъж сложи България в периферията на Европейския съюз.
Единственият българин в ЕНП, който гласоподава против авторитаризма на Орбан, бе Светослав Малинов от „ Демократична България “, член на ДСБ.
Не по-малко притеснителен е проруският курс, които ГЕРБ стабилно поддържа - опълчва се на глобите против Русия, отхвърли да експулсира даже един съветски посланик във връзка със случая " Скрипал " и отхвърли да се поддържа румънската кандидатура на Лаура Кювеши за европрокурор. Така ръководещите от ГЕРБ и „ Патриотите “, дружно с подправената съпротива на някогашните комунисти, затвърждават убеждението в Европа, че освен Унгария, само че и България е " Троянски кон " на Путин в Европейския съюз, уверени са в ДСБ.
" Поредно доказателство за тяхното позициониране отвън ядрото на проевропейските представителите на ЕНП в Европейският парламент е гласуването на резолюцията за преустановяване на договарянията за участие с Турция.
Като основатели за задействане на процедура за изключване на партията на унгарския министър председател Виктор Орбан от ЕНП, Ви уведомяваме, че макар полученото писмо от господин Орбан, с молба да оттеглим настояването си за изключването на " Фидес ", ние изрично резервираме актуалната си позиция и на 20 март ще гласуваме за излизането на " Фидес " от ЕНП.
Мотивите ни бяха ясно оповестени, само че още веднъж подчертаваме, че за българският народен интерес е извънредно значимо събитието, че господин Виктор Орбан, в прорез с върховенството на закона, даде политическо леговище на някогашния македонския министър председател Никола Груевски. Освен че е наказан в личната си страна на отнемане от независимост, той е най-големия българомразец в последните години, забавил евроинтеграцията на страна си.
" Демократична България " е единствената проевропейска политическа мощ в България, която ще даде опция за заслужен избор на българските гласоподаватели на идните изборите за европейски парламент на 26 май.
Обръщаме се към българската демократична общественост, която е изключително сензитивна към всяко тъпчене на правилата на свободата и демокрацията, към деянията на корупция и угнетяване на свободния пазар, към опитите за разрушение на европейското единение.
Надяваме се дружно да изградим общ проевропейски фронт за възраждането на облика на ЕНП като освен на най-голяма, само че и на най-принципна партия в Европейския парламент и за достойното място на българските представители в нея ", приключва отвореното писмо, публикувано и до медиите от Демократите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР