Във връзка с прекъснатия видео стрийминг на български медии късно

...
Във връзка с прекъснатия видео стрийминг на български медии късно
Коментари Харесай

ЕВОЛИНК: Инцидентът с прекъснатия видео стрийминг на български медии е трайно отстранен

Във връзка с прекъснатия видео стрийминг на български медии късно нощес, доставчикът на услугата Еволинк декларира, че случаят е трайно отхвърлен и уязвимостта е затворена. Пробивът в сигурността е открит в 20:32 часа на 6 март. Проблемът е видян неотложно от дежурния екип на Еволинк и в 20:51 часа е отхвърлен.

Чрез потребление на нова накърнимост в сървърите за ръководство на имена (DNS) е инжектиран сменен запис за домейн, който се употребява от стрийминг сървърите на Еволинк. С тази замяна е пренасочен видео сигналът на медии в България, които употребяват стрийминг услуги от Еволинк към различен стрийминг сигнал, представящ обръщение срещу войната.

Поради характерния метод, по който работи DNS протокола, огромна част от сървърите по света са поддържали кеш с сменения запис, без да се обръщат към главните сървъри на Еволинк за правилна информация. По тази причина още няколко часа след отстраняването на случая за част от феновете по света се е показвал сменения видео сигнал.

От компанията водят техническо следствие за метода на реализирането на пробива. Едновременно с това се имплементира в допълнение равнище на отбрана и ръководство на DNS в цялата мрежа на компанията.

Еволинк се извинява на своите клиенти и феновете им за породеното стеснение и декларират, че екипът по осведомителна сигурност на компанията ще продължи да поддържа най-висока степен на подготвеност за незабавна реакция против все по-разширяващия се набор от кибер закани.

Като клиент на Еволинк, Нова Броудкастинг Груп оповестява, че видео стриймингът на телевизионните канали на компанията навреме е възобновен на play.nova.bg късно вечерта в неделя и в понеделник заран на nova.bg. В допълнение, Нова Броудкастинг Груп твърди, че няма злонамерени дейности против уеб сайтове и цифрови платформи, управлявани от нея.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР